&

ODC 1 - BMC 1

ODC niet langs BMC

Voor de neutrale toeschouwer was de wedstrijd tussen ODC en BMC een vermakelijk schouwspel. Beide partijen scoorden drie keer. De supporters van de thuisploeg zullen het duel echter met gemengde gevoelens hebben bekeken. Om weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst hadden de tricolores namelijk moeten winnen van de lager geklasseerde ploeg uit Berlicum. Door het gelijke spel staan de tricolores nu op een gedeelde negende plaats.

Ten opzichte van de afgelopen weken had trainer Jeroen van Bezouwen een opvallende wijziging in zijn beginopstelling doorgevoerd. Hij startte de thuiswedstrijd tegen BMC zonder buitenspelers en had Niels van Hal naast Remco Schellekens in de voorhoede geposteerd. Op het door de regen spekgladde veld was de eerste kans voor ODC. Schellekens kwam binnen de minuut oog in oog te staan met doelman Dirk Smulders. De Berlicumse sluitpost voorkwam met een uitstekende redding een vroege Boxtelse voorsprong. Na 4 minuten spelen was het aan de andere kant wel raak. Een afgemeten afstandsschot van Joost Mathijssen paste precies en bracht de gasten aan de leiding: 0 – 1. Binnen twee minuten was het al weer gelijk.

Van Hal stond aan de basis van dat doelpunt met een actie waarbij Smulders in eerste instantie nog redding kon brengen. De rebound was voor Schellekens die de bal resoluut in de touwen knalde: 1 – 1. Er volgde een fase waarin de beide defensies open huis hielden wat tot kansen over en weer leidde. In de twaalfde minuut ging Mathijssen namens de gasten wel heel erg gemakkelijk langs een aantal ODC-verdedigers waarna Sjors van Zoggel BMC opnieuw op voorsprong zette (1 – 2). Vijf minuten later had Van Hal zijn ploeg weer op gelijke hoogte kunnen brengen maar hij had pech dat zijn inzet naast het doel ging. Toch viel de gelijkmaker nog voor de pauze. Een mooi passje van Van Hal bereikte Schellekens die het vervolgens knap uitspeelde: 2 – 2. De tricolores hadden nog voor rust op 3 – 2 kunnen komen maar een voorzet van Sjoerd van Lokven was net te hard voor Tommie van den Berg.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg waarbij Schellekens de buitenkant van de paal raakte. Rond de 60e minuut kwam ODC opnieuw op achterstand. Slordig verdedigen zorgde ervoor dat een BMC-speler na een hoekschop vrij kon uithalen vanaf de zestien. Zijn schot werd van richting veranderd waardoor doelman Freek van Bommel er niet meer bij kon: 2 – 3. In de 66e was het weer gelijk. Bij een corner ontstond er een ouderwetse scrimmage voor het BMC-doel waarbij Van Hal de bal uiteindelijk via de kluts over de doellijn werkte: 3 – 3. Vlak daarna kreeg een verdediger van de bezoekers zijn tweede gele kaart na een overtreding op Roel van Lokven. Daarmee leken voor de equipe van Van Bezouwen alle ingrediënten aanwezig om de wedstrijd alsnog in Boxtels voordeel te beslissen. De tricolores knokten voor wat ze waard waren maar het ontbrak de ploeg te vaak aan finesse en nauwkeurigheid om de winnende treffer te produceren. Daarbij moet gezegd worden dat het door de regen slecht bespeelbare veld, het er ook niet gemakkelijker op maakte.
Door het gelijke spel is ODC weliswaar een plaatsje gestegen op de ranglijst maar staat het nog steeds onderin met 9 punten uit evenveel wedstrijden.

Volgende week, zondag 11 november, spelen de tricolores opnieuw thuis. Tegenstander is dan de nummer drie RKDVC, de ploeg die koploper RKSV Boxtel de eerste competitienederlaag toebracht. De aftrap is zoals altijd om 14.30 uur.