&

GVV 1 - ODC 1

ODC 1 boekt overtuigende zege in Geldermalsen

De omstandigheden in Geldermalsen waren niet optimaal. Door de harde wind was het moeilijk om goed combinatievoetbal te spelen. Het bij vlagen bikkelharde spel van GVV maakte het er voor ODC ook niet gemakkelijker op. Maar de tricolores hielden het hoofd koel en wonnen overtuigend met 1 - 5. Tommie van den Berg en Sjoerd van Lokven scoorden beiden twee keer terwijl Remco Schellekens één keer doeltreffend was. Na deze zege staat de ploeg van Jeroen van Bezouwen op een gedeeld zesde plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden.

Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen GVV was het de vraag of ODC er voor het eerst dit seizoen in zou slagen om twee competitiewedstrijden op rij te winnen. Er woei een stevige wind over het Anton Krugercomplex in Geldermalsen en dat maakte het lastig om goed combinatievoetbal te spelen. De tricolores gingen echter voortvarend van start want al in de eerste minuut hadden ze op voorsprong kunnen staan. Remco Schellekens omspeelde knap zijn tegenstander maar had de pech dat zijn schot via de binnenkant van de paal in de armen van GVV-doelman Robin Berendsen terecht kwam. Daarna kreeg de opportunistisch spelende thuisploeg enkele mogelijkheden maar het was ODC dat in de 14e minuut de leiding nam. Sjoerd van Lokven werd aan de linkerkant vrijgespeeld en bereikte Niels van Hal die zijn lobje nog gekeerd zag door Berendsen. De bal kwam vervolgens voor de voeten van de goed meegelopen Tommie van den Berg die de 0 – 1 binnen tikte. Een paar minuten later werd de voorsprong verdubbeld toen Schellekens zijn directe tegenstander opnieuw zijn hielen liet zijn en dit keer wel doeltreffend afrondde: 0 – 2. In het resterende deel van het eerste bedrijf deed de thuisploeg er alles aan om de aansluitingstreffer te scoren en werd daarbij een paar keer geholpen door slordig spel aan ODC-zijde. Doelman Freek van Bommel wist zijn doel tot de rust echter schoon te houden.

De tricolores leken het zich een kwartier na de pauze onnodig moeilijk te maken door een tegentreffer toe te staan. Een vrije trap van GVV ging via de vingertoppen van Van Bommel tegen de lat en werd in de rebound door invaller Thierry van Mourik binnengeschoten: 1 – 2. Binnen twee minuten was de marge echter al weer twee doelpunten. Een afgeslagen vrije trap kwam rond de 16 meter voor de voeten van Van den Berg die niet nadacht en hard en laag binnenknalde: 1 – 3. De thuisploeg wilde er vervolgens nog een schepje bovenop doen maar had het daarbij iets te vaak gemunt op ledematen van ODC-spelers in plaats van op de bal. De ploeg van Van Bezouwen hield echter het hoofd koel en speelde het voetballend goed uit. De 1- 4 kwam een kwartier voor tijd op naam van Sjoerd van Lokven na mooi samenspel tussen Schellekens en Rob Scholten. Een paar minuten voor tijd scoorde dezelfde Van Lokven ook nog de vijfde Boxtelse treffer. Daarbij kreeg hij de bal op een presenteerblaadje aangeboden van Scholten die een prima voorzet van invaller Tommie van Alphen met het hoofd teruglegde.

Door de overwinning staat ODC nu samen met RKDVC op een gedeeld zesde plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden. Dat is slechts één puntje minder dan Wilhelmina en DSC die gedeeld vierde staan.

Volgende week 2 december spelen de tricolores de eerste wedstrijd van de terugronde. Van Bezouwen en zijn mannen gaan dan op bezoek bij de nummer drie Helvoirt. Op het Burgemeester van Hovellsportpark wordt om 14.30 uur afgetrapt.