&

Emplina 1 - ODC 1

ODC pakt de volle buit in Empel

In een ijzig koud Empel heeft ODC met 2 – 3 gewonnen van Emplina. Na een vroeg opgelopen achterstand bracht Tommie van den Berg zijn ploeg een kwartier voor de pauze vanaf elf meter langszij. Na rust was het team van Jeroen van Bezouwen de betere ploeg en dat leidde een kwartier voor tijd tot de 1 – 2 van de voeten van Remco Schellekens. Nadat Emplina op 2 - 2 was gekomen, trof Van den Berg in de blessuretijd opnieuw doel en was de buit binnen. Verder mag de naam van doelman Freek van Bommel niet onvermeld blijven. Halverwege het tweede bedrijf keerde hij een penalty waarmee hij een belangrijk aandeel in de overwinning had.

Na het matige optreden in eigen huis vorige week tegen Sint Michielsgestel, reisde ODC deze keer af naar sportpark Empel-Zuid voor de uitwedstrijd tegen Emplina. Omdat het hoofdveld was afgekeurd, werd uitgeweken naar het naastgelegen kunstgrasveld. Er stond een ijzige harde wind over de open vlakte waarin het Empelse sportpark is gelegen en dat zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur ver onder het vriespunt lag. Onder deze uiterst moeilijke omstandigheden begon de thuisploeg als beste aan de wedstrijd. De gastheren waren telkens een stapje eerder bij de bal dan de tricolores. Toen de bal na een kwartier spelen binnen de zestien tegen een Boxtelse arm kwam, gaf de scheidsrechter een penalty. Henny Hol benutte dit buitenkansje en bracht Emplina op 1 – 0. Pas na een halfuur spelen kwam ODC beter in de wedstrijd. De eerste de beste goed opgezette aanval resulteerde in een strafschop toen Remco Schellekens door doelman Kevin van Kilsdonk werd gevloerd. Tommie van den Berg schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk in: 1 – 1.

Na rust zorgden Sjoerd en Roel van Lokven er samen met Van den Berg en Rob Scholten voor dat het middenveld in Boxtelse handen kwam. De ploeg had het beste van het spel maar aan de andere kant was het oppassen bij tegenaanvallen van Emplina. Na 70 minuten spelen werd aan de gastheren een vrije trap toegekend. Hol trapte de bal daarbij tegen een arm in de ODC-muur waarna de leidsman voor de derde keer een strafschop toekende. Opnieuw stond Freek van Bommel oog in oog met Hol maar de Boxtelse goalie leverde uitstekend werk door de hard ingeschoten bal met een reflex uit zijn doel te ranselen. Het gaf de tricolores moed en vijf minuten later kwamen ze op voorsprong. Een bekeken pass van Van den Berg bereikte Schellekens die de bal via een Empels been over de doellijn werkte: 1 – 2. Vlak daarna had Sherrel Geertruida de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar zijn schot van dichtbij verdween naast het doel. Aan de andere kant kreeg Emplina even later opnieuw een vrije trap te nemen. Weer ging Hol achter de bal staan en deze keer ging zijn schot gedragen door de wind onhoudbaar in de touwen: 2 – 2. Dat leek ook de eindstand te gaan worden maar de tricolores voelden dat er mogelijk meer in zat. Ze bleven naar voren voetballen en in de blessuretijd leidde dat tot het winnende doelpunt. Niels van Hal legde een snel genomen vrije trap precies achter de Emplina-verdediging. De attente Van den Berg was vervolgens doelman Van Kilsdonk te snel af en wipte de bal knap in het doel: 2 – 3. Niet veel later floot de scheidsrechter af en konden de drie punten mee naar Boxtel worden genomen.
Ondanks de winst blijft ODC zevende op de ranglijst met 23 punten uit 16 wedstrijden. Door de zege zijn de nummers 5 en 6 nu in het vizier gekomen want RKDVC en Wilhelmina hebben beiden een puntje meer maar ook een wedstrijd meer. Het paasweekend zal cruciaal zijn voor de tricolores.

Eerst komt a.s. zaterdag 30 maart koploper CHC/Orka op bezoek (aanvang 17.00 uur).

Op maandag 1 april (tweede paasdag) staat de kraker tegen zustervereniging RKSV Boxtel op het programma. De Boxtelse derby op sportpark Molenwijk begint om 14.30 uur.