&

DSC 1 ODC 1

ODC na rust afgetroefd

Voor het eerst sinds vijf wedstrijden werd er door ODC een competitieduel verloren. In Kerkdriel was DSC met 3 – 2 te sterk. De thuisploeg nam al snel de leiding waarna de tricolores een penalty misten. Dankzij een kopbal van Bas van der Pasch werd het vlak voor rust gelijk. Na de pauze leidden twee momenten van onachtzaamheid tot de 3 - 1 voor de thuisploeg. In de blessuretijd bepaalde Tommie van den Berg vanaf elf meter de eindstand op 3 – 2.

ODC heeft het traditioneel moeilijk tegen DSC. Het fysieke spel van het team uit Kerkdriel ligt de Boxtelse ploeg niet zo goed. Thuis werd in de slotfase een 1 – 0 voorsprong uit handen gegeven en twee seizoenen geleden werden de tricolores in de blessuretijd in Kerkdriel geklopt via een penalty. De mannen van trainer Jeroen van Bezouwen hadden in de beginfase het beste van het spel maar kregen na zes minuten de deksel op de neus bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg. Na ongelukkig uitverdedigen kwam de bal via de kluts bij Bas Vos die zijn naam als goaltjesdief eer aan deed en DSC op 1 – 0 zette. Drie minuten later kreeg ODC de uitgelezen kans om langszij te komen. Nadat een DSC-verdediger binnen de zestien op de bal was gaan liggen en daarbij waarschijnlijk hands maakte, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Rob Scholten zag zijn inzet echter gekeerd door doelman Jeroen van Grinsven. De tricolores gingen niet bij de pakken neer zitten en probeerden om via verzorgd voetbal alsnog op gelijke hoogte te komen. Het leidde tot twee goede kansen voor Maick Braken maar de Boxtelse spits stuitte eerst op Van Grinsven en zag zijn schot de tweede keer voorlangs gaan. Toch viel de verdiende gelijkmaker nog voor de pauze. Uit een hoekschop van Scholten was het aanvoerder Bas van der Pasch die knap met het hoofd afrondde: 1 – 1.

De af en toe op het randje spelende thuisploeg kwam na de thee als beste uit de kleedkamer. In de 52e minuut mocht ODC van geluk spreken dat de scheidsrechter een vrije trap op de rand van de zestien legde nadat Van der Pasch ogenschijnlijk binnen de beruchte lijnen met zijn tegenstander in aanraking was gekomen. Even later kreeg ODC de kans om zelf de leiding te nemen nadat Braken zich knap had vrijgespeeld op de achterlijn. De meegelopen Remco Schellekens wist hij echter niet te bereiken. Diezelfde Schellekens moest even later met een blessure het veld verlaten, het gevolg van diverse tikken die hij gedurende het duel had moeten incasseren. DSC profiteerde daarna twee keer in korte tijd van niet adequaat ingrijpen van de Boxtelse defensie. In de 66e minuut werd de bal niet goed weggewerkt en was het Vos die via de binnenkant van de paal binnen knikte: 2 – 1. Tien minuten later kon keeper Freek van Bommel de bal niet onder controle krijgen waarna Christian Broekmeulen de 3 – 1 liet aantekenen. Van Bezouwen stuurde in de slotfase Niels van Hal naar het front om nog wat te forceren. Het leidde in de blessuretijd tot een nieuwe strafschop toen de routinier werd gehaakt. Van den Berg faalde niet vanaf de strafschopstip en zorgde voor 3 – 2. De resterende tijd was vervolgens tekort om nog een gelijkspel af te dwingen.

Door de nederlaag is ODC van de gedeeld vierde plaats afgezakt naar de zevende plaats op de ranglijst met 19 punten uit 14 wedstrijden. Volgende week spelen de tricolores thuis tegen koploper CHC/Orka. De wedstrijd begint om 14.30 uur.