&

BMC 1 - ODC 1

ODC rukt op naar de vierde plaats

ODC heeft de eindsprint ingezet naar een plaats in de nacompetitie. In Berlicum waren de tricolores veel sterker dan BMC en dat kwam ook tot uitdrukking in de score want na 90 minuten stond het 0 - 3. De doelpunten kwamen voor rekening van Roel van Lokven en Remco Schellekens (2x). Door de overwinning is het team van trainer Jeroen van Bezouwen gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst, een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

BMC is voor ODC altijd een lastig te bespelen tegenstander geweest, zeker wanneer de ploeg uit Berlicum thuis speelt. In de drie keer dat de beide ploegen elkaar in competitieverband troffen op sportpark De Brand, wisten de tricolores nimmer te winnen. De ploeg van Jeroen van Bezouwen ging deze keer echter zeer voortvarend van start. Al in de tweede minuut speelde Tommie van Alphen zich aan de rechterkant knap vrij. Vanaf de achterlijn bereikte hij Roel van Lokven die de bal eerst controleerde en daarna voorbij doelman Dirk Smulders in het net schoof: 0 – 1. ODC was vervolgens heer en meester in het veld. De thuisploeg stond er bij en keek er naar en was niet bij machte om de Boxtelaren in de problemen te brengen. Het enige dat de Molenwijkploeg zich kon verwijten was dat het niet scherp genoeg speelde om de wedstrijd al in de beginfase definitief te beslissen. Pas vlak voor rust werd de score verdubbeld. Remco Schellekens nam de bal binnen de zestien knap met de borst aan waarna hij met een fraaie halve omhaal afrondde: 0 – 2. Direct vanaf de aftrap stond de ODC-defensie even te slapen toen Joost Mathijssen namens BMC van dichtbij vrij kon inkoppen. Zijn inzet ging echter over het doel waardoor de beide partijen met 0 – 2 gingen rusten.

Na de pauze drong de thuisploeg iets meer aan zonder echt gevaarlijk te worden. De beste kansen waren voor de tricolores. Ruim een kwartier voor tijd bleef een doelpunt uit toen Van Alphen de meegelopen Tommie van den Berg net niet kon bereiken. En even later was Sjoerd van Lokven te nonchalant in de afronding toen hij één op één kwam te staan met doelman Smulders. Tien minuten voor tijd was er aan de andere kant sprake van een hachelijke situatie toen de ODC-defensie de bal niet goed weg kreeg. Maar keeper Freek van Bommel voorkwam een tegentreffer door zich tot twee keer toe in de baan van het schot te werpen. In de 83e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Een diepe bal bereikte Niels van Hal die precies op het juiste moment Schellekens aanspeelde. De spits schoot de bal met één beweging voorbij Smulders en zette daarmee de 0 – 3 eindstand op het scorebord.

Door deze zege en het gelijke spel van DSC tegen Essche Boys, staan de tricolores nu met nog twee wedstrijden te gaan, vierde op de ranglijst. ODC heeft 1 punt meer dan DSC en 2 punten meer dan RKDVC. Laatstgenoemde ploeg is over twee weken, op zondag 28 april, in Drunen de eerstvolgende tegenstander van ODC.