&

LSV Kansloos in duel met kampioen EDN'56

Zondag 22 mei, LSV gaat op bezoek bij de kampioen EDN'56. Met een gehavend elftal begon LSV vandaag aan de wedstrijd, dit kwam door blessures en ziekte. Het mag eigenlijk niet gezegd worden, maar door deze omstandigheden zou het een lastige wedstrijd worden.

Maar dat hield LSV niet tegen om vol goede moed aan de wedstrijd te beginnen. Het eerste onderling duel tussen beide team wist LSV nog te winnen. Het eerste half uur van de wedstrijd wist LSV zich goed staande te houden. Dit kwam ook omdat de kansen die EDN'56 creƫerde niet werden afgemaakt of werden gered door Ricardo Verheijden. Maar toen na 30 minuten rechtsback Teun de Jong uitviel met een blessure werd het meer tegenhouden voor de Lennisheuvelnaren, die er voor nog wel eens uitkwamen. EDN'56 Onderschepte de bal uit een inworp en na een goede combinatie kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Kort hierna kwam LSV eruit via Thijn Streur, maar zijn actie werd gestopt door een verdediger van EDN'56. 5 Minuten voor rust kwam EDN'56 op een 2-0 voorsprong. LSV verloor de bal diep op de helft bij EDN, die er via een snelle counter 2-0 van maakte. Op slag van rust kreeg LSV de kans op de aansluitingstreffer. Luuk Hobbelen jaagde goed door en veroverde de bal op de 16 meter lijn van EDN, maar hij zag zijn inzet naast het doel verdwijnen.

Na rust wist LSV zich goed staande te houden, wat wederom kwam doordat LSV keeper Ricardo Verheijden veel ballen uit zijn doel hield. In de 60e minuut kreeg EDN een strafschop. De keeper van de thuisploeg mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot de bal strak in de kruising. In de 65 en 67e minuut scoorde EDN'56 tweemaal via een goede combinatie. Kort hierna kwam LSV er nog een keer uit via links back Job Kruijssen, die een prima wedstrijd speelde. Maar ook deze aanval leidde tot niets. Een onderhand bekend verhaal voor de Lennisheuvelnaren, die lastig het net weten te vinden ondanks de toch vele kansen. 8 Minuten voor het einde van de wedstrijd kwam EDN'56 op een 6-0 voorsprong. Het leek ook nog even 7-0 te worden, maar Ricardo Verheijden dook de bal met een wonderschone duik uit de kruising.

Volgende week speelt LSV uit tegen Casteren.