&

vv LSV 1 - EDN`59 1

LSV Pakt ongeslagen status van EDN'56 af

Zondag 28 November. LSV Trapt thuis af tegen de ongeslagen koploper uit de competitie.
Na 3 weken geen wedstrijd gespeeld te hebben mochten de Lennisheuvelnaren er vandaag weer aan geloven. Vandaag was de ongeslagen koploper EDN'56 de tegenstander
.
Om half drie begon het balletje te rollen in een koud en regenachtig Lennisheuvel. Perfect weer voor het debuut van de nieuwe hoofdtrainer van LSV, Rene van der Steen, die samen met z'n staf een prima strijdplan had uitgedacht. Vanaf de eerste minuut werd er gestreden om alle punten in Lennisheuvel te houden. LSV was scherp in de duels en zat er kort op, waardoor EDN niet echt aan voetballen toe kwam. LSV Bleef sterk in de wedstrijd en creeerde zelfs de eerste grote kans. Rowi van den Besselaar gaf de bal met een crosspass op Job Kruijssen die de bal aannam en hem subtiel over de keeper heen wilde schieten. De keeper van EDN stond aan de grond genageld, maar zag tot zijn geluk de inzet op de lat vallen. Kort na deze actie viel LSV rechtsback Bart van der Struijk uit met een erge blessure aan z'n knie. Per brancard werd Bart van het veld af geholpen, een smet op de uiteindelijk mooie wedstrijd. EDN kreeg voor rust nog wel een kansje uit een corner maar keeper Andrei Tomus zag de inzet langs zijn goal zeilen. Met een 0 - 0 ruststand gingen beide elftallen de kleedkamers in.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. EDN had de bal maar wist maar een grote kans te creeeren. In de 63e minuut kwam de linksbuiten van EDN knap naar binnen en schoot de bal geplaatst op goal. Gelukkig voor de Lennisheuvelnaren verdween deze bal op de binnenkant van de paal, waarna deze kon worden uitverdedigd. Een kleine 10 minuten later kregen de Lennisheuvelnaren de kans op de 1-0. Luuk Hobbelen legde de bal vanaf de zeikant terug op Wladimir Killie die niet nadacht en meteen op goal schoot. De keeper van EDN keerde de bal en hield hiermee een 100% goal tegen. LSV bleef goed in de organisatie, iedereen won z'n duels en er werd gevochten voor een punt. EDN Raakte steeds meer gefrustreerd, zo begonnen ze schwalbe's te maken om iets te forceren, maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten en keer er dwars doorheen. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg LSV een inworp op de helft van EDN, via via kwam de bal terecht bij Rowi van den Besselaar die de bal opwipte en met een volley op goal schoot. Het was een zwabberbal van je welste en de keeper van EDN kon het harde schot niet keren. LSV Speelde de wedstrijd volwassen uit en wist zo EDN hun ongeslagen status af te pakken.

Eigenlijk staat de inhaal wedstrijd tegen de Bocht'80 op de planning voor aankomende donderdag, maar deze zal door de Corona maatregelen waarschijnlijk komen te vervallen.
Hierdoor is de uitwedstrijd tegen Casteren de volgende op de agenda.