Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Sportpark LSV pleisterplaats voor ROPARUN team.
 

 

Sportpark LSV pleisterplaats voor ROPARUN team.

Tijdens het Pinksterweekend (5 en 6 juni) zal de Roparun karavaan door Boxtel komen. De Roparun is van oorsprong een estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo (de halve Roparun) naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor de palliatieve zorg aan mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De opzet van deze unieke estafetteloop is als volgt: Acht lopers rennen in 30 à 50 uur, non-stop, dag en nacht. Een team van fietsers, chauffeurs, kaartlezers, masseurs en cateraars ondersteunt de lopers. Onderweg kunnen de teamleden rusten en eten op de bivakplaatsen, welke door de teams zelf moeten worden geregeld.

Zowel in 2020 als in 2021 is de reguliere editie van de Roparun niet door gegaan vanwege de coronapandemie. In oktober 2021 heeft de jubileum editie (30 jaar Roparun) plaats gevonden in Limburg en Oost-Brabant met een route van ruim 300 km.
Voor 2022 staat de editie weer gepland voor het Pinksteren-weekend, 4 t/m 6 juni. Ook dit jaar vindt de Roparun volledig in Nederland plaats. De start vindt plaats zaterdag 4 juni op Vliegveld Twente en via 2 routes van ieder ongeveer 530 km zullen 224 teams op Tweede Pinksterdag de finish op de Coolsingel in Rotterdam passeren. Eén van de routes zal in de loop van Eerste Pinksterdag de teams langs en door Boxtel voeren.

Een van de teams die in 2022 weer aan de start zal verschijnen is dus “The Spirit Lives On” (team 199). Onlangs zijn Twee teamleden langs geweest bij v.v. LSV om met Frans van der Struijk en Leo van den Heuvel te bespreken wat voor mogelijkheden er zijn om op het terrein van de vereniging een bivakplaats te realiseren.
Dit is gelukt en op Eerste Pinksterdag zullen de teamleden van “The Spirit Lives” On in de middag en begin van de avond hun intrek nemen op het terrein.
Voor de vereniging is dit een zeer goed doel om aan mee te werken en wij zijn van mening dat we hiermee een mooie bijdrage leveren aan onze maatschappelijke betrokkenheid aan de samenleving, aldus voorzitter Frans van der Struijk.
En wij als deelnemend team zijn enorm blij met de ondersteuning door het beschikbaar stellen van de accommodatie, omdat wij hiermee de teamleden nog meer rust kunnen geven tijdens het zware, maar ontzettend mooie evenement.

Wilt u meer weten over de Roparun, neem dan eens een kijkje op de website van de organisatie, www.roparun.nl

Auteur Johan Vorstenbosch
Meer LSV voetbal nieuws >>>>


15-05-2022
 
 
Sportpark LSV pleisterplaats voor ROPARUN team.
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)