&

vv Irene 1 - RKSV Boxtel 1

vv Irene wint derby van RKSV Boxtel

Prima voetbalweer, een zeer druk bezocht Sportpark de Laat, Gemonde Kermis en de eerste derby voor Irene in de 4e klasse tegen Boxtel. Allemaal ingredienten voor een mooie voetbalmiddag. En dat werd het. Irene liet vanaf de aftrap zien dat het erg gebrand was op een goed resultaat tegen Boxtel.

Dit resulteerde al na 2 minuten in de 1-0. Rob Groenendaal wist na een goede pass van Nick Vliegenthart op links door te breken en een schot op doel te lossen die de keeper niet klemvast had. De terug springende bal werd door de felle Levi van Rooy van dichtbij goed ingetikt.
Irene bleef hierna veel druk zetten op de spelers van Boxtel. Met veel dreiging over de flanken van Rob Groenendaal en Levi van Rooij werd het doel van Boxtel bestookt. Dit leverde in de 14e minuut de 2-0 op. Na goed doorzetten van Rody van Gaal kwam de bal bij Artur Piasecki die de 2-0 op het bord wist te zetten.

Ook na dit doelpunt bleef Irene fel en strijdlustig. Vooral Levi van Rooy had het op zijn heupen en zorgde continue voor dreiging over rechts. In de 30e minuut was hij zijn directe tegenstander te snel af en uit zijn voorzet wist Rody van Gaal keurig de 3-0 te maken.
De rest van de eerste helft gaf eenzelfde spelbeeld maar Irene wist de goede kansen die ze hadden niet meer in doelpunten om te zetten.

De tweede helft begon zoals de eerste maar dan met een snelle goal voor Boxtel. 30 seconden na de aftrap lag de 3-1 in het netje. Even leek het er op dat Boxtel nog de aansluiting kon vinden maar behoudens veel druk op de verdediging van Irene wist Boxtel niet echt uitgespeelde kansen te creeƫren. Gaandeweg de tweede helft was het merkbaar dat de eerste helft bij Irene veel energie had gekost. Echter het team vocht voor wat het waard was en de invallers leverden ook een prima prestatie. Beide partijen wisten niet meer te scoren waardoor na 96 minuten de 3-1 op het bord stond. In de kantine werd hierna de overwinning goed gevierd.
Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Mariahout.