&

vv Irene 1 - Nieuw Woensel 1

vv Irene zet winnende reeks voort

Irene speelde vandaag tegen Nieuw Woensel, nummer 4 op de ranglijst. Irene heeft de punten hard nodig voor rechtstreekse handhaving, Nieuwe Woensel maakt nog kans op een periode titel. Irene begon zoals de laatste weken vol energie en enthousiasme aan de wedstrijd.

Het liet zien dat het de punten in huis wilde houden. Met name over de flanken lagen kansen maar de eerste twintig minuten was Irene slordig in de laatste pass. In de 20e minuut werd echter Stan Versantvoort mooi vrij voor de keeper gezet en wist hij deze met een mooie lob te verschalken. Hierna bleef Irene door gaan en was het duidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde 1 minuut voor rust in de 2-0. Rob Groenendaal wist op links goed door te zetten en zijn voorzet werd bij de 2e paal keurig binnen gekopt door Rody van Gaal.
Na rust kwam Nieuw Woensel veel energieker uit de kleedkamer. Irene werd direct onder druk gezet waardoor ze niet aan voetballen toekwamen. Dit resulteerde in de 50e minuut al in de aansluitingstreffer. Een goede voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal binnen gegleden. Hierna had Irene het moeilijk en bleef het af toe met kunst en vliegwerk overeind. Naarmate het einde van de wedstrijd volgde ontstond werd het meer vechtvoetbal. Gelukkig kwam er 5 minuten voor tijd de bevrijdende 3-1. De goed ingevallen Milan van Rooij kreeg de bal op de helft van Nieuw Woensel en wist twee verdedigers uit te spelen en schoof alleen voor de keeper de bal beheerst binnen. Hiermee was de wedstrijd gespeeld ondanks dat de scheidrechter nog ongeveer 10 minuten langer liet spelen.

Door deze overwinning blijft Irene in de race voor rechtstreekse handhaving. Er volgen nog 3 finales waarvan de eerste op zondag 7 mei uit bij kampioenskandidaat Nijnsel.