&

vv Irene 1 - vv DVG 1

vv Irene speelt goed maar is onderliggende ploeg tegen DVG

Op een goed bezocht Sportpark de Laat mocht Irene vandaag aantreden tegen de derdeklasser DVG. Dit was de eerste wedstrijd in de bekercompetitie, waarin Irene verder is ingedeeld met Deso en Mariahout.

Het was alweer het derde jaar op rij dat Irene is ingedeeld met DVG. Al vrij snel in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat DVG, logischerwijs, de bovenliggende partij was maar niet echt tot uitgespeelde kansen kon komen. Irene was gretig en verdedigde fanatiek maar probeerde zeker ook zelf voetballend onder de druk van DVG uit te komen. Hierbij was het in de eerste helft ook enkele keren erg gevaarlijk maar onze snelle voorwaartsen , Levi, Rob en Owen hadden het vizier nog niet helemaal scherp. In een zeer aantrekkelijke eerste helft met veel inzet wisten beide partijen niet tot scoren te komen waardoor een 0-0 ruststand het gevolg was.

Irene begon in de tweede helft met dezelfde intenties maar kreeg helaas snel de deksel op de neus. In de 47e minuut werd een lichte overtreding op Bas Smulders in het 16 meter gebied bestraft met een strafschop. De strafschop werd goed ingeschoten. Irene liet het er niet bij zitten en ging verder met het strijdplan van de eerste helft en liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. Ook kregen we nu weer enkele zeer goede kansen maar helaas werden die niet benut.
Naarmate de tweede helft verder vorderde begon de vermoeidheid wat toe te slaan en wist DVG nog 4 keer te scoren, waarbij gezegd moet worden dat onze keeper Michael van Eindhoven een prima wedstrijd keepte, anders had de uitslag zomaar hoger uit kunnen vallen.
Een ietwat geflatteerde uitslag maar de wedstrijd geeft Irene goede uitganspunten voor de rest van het seizoen.

Volgende week moet Irene naar Deso voor haar tweede bekerwedstrijd. Aanvang op 6 september is 14.30 uur.

Auteur : Marc Habraken