&

vv Irene 1 - WHV 1

vv Irene laat punten aan WHV

Irene heeft zondag 29 september in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen de punten niet in Gemonde kunnen houden. Irene keek na twee minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Een duel in het 16 meter gebied werd tot ieders verbazing door de scheidsrechter beoordeeld als een overtreding en de bal werd op de stip gelegd. Dit buitenkansje liet WHV niet onbenut.

Gelukkig pakte Irene de draad direct weer op en in de eerste de beste aanval werd na goed doorzetten van Bart Bressers zijn voorzet door een verdediger in eigen doel verwerkt. Hierna was Irene duidelijk de bovenliggende partij. Met het goede combinatievoetbal wist WHV geen raad en het was al in de 9e minuut dat Irene op een 2-1 voorsprong kwam. Een voorzet werd door de keeper losgelaten en Arthur Piasecki was er als de kippen bij om de bal in het doel te koppen.
Irene bleef goed voetballen maar was net iets te onrustig in het benutten van kansen of in de eindpass. In één van de spaarzame aanvallen van WHV viel dan ook onverdiend de gelijkmaker. Een schot van afstand werd door Roy Versantvoort nog wel gestopt maar WHV kon in de rebound makkelijk de 2-2 intikken. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht. Mede door het fysieke spel van WHV was Irene al in het begin van de tweede helft door haar wissels heen. Het spel werd hierdoor onrustiger en WHV ging hier beter mee om dan Irene. Hierdoor wisten zij, geholpen door niet adequaat ingrijpen van Irene, in de 66e en 68e minuut de 2-3 en 2-4 te scoren. Irene ging niet bij de pakken neer zitten en bleef hard werken om de aansluitingstreffer te maken. Deze viel in de 82e minuut door Stan Versantvoort die de keeper verraste en beheerst binnentikte. Hierna lukte het niet meer om nog de gelijkmaker te maken waardoor ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren ging.

Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd in het eveneens nog puntloze Fiducia. Aanvang 14.30 uur.