&

vv Irene 1 - Nderwetten 1

vv Irene pakt 3 punten tegen Nederwetten

Na de 2-1 winst vorige week ontving Irene 1 vandaag Nederwetten. Dit team stond voor aanvang 1 punt boven Irene. Het jonge team uit Gemonde kwam dit keer goed uit de startblokken en wist het Nederwetten met verzorgd voetbal moeilijk te maken. Met name de snelle Levi van Rooij was een plaag voor de defensie van Nederwetten.

Er werden ook enkele goede mogelijkheden gecreƫerd maar voor de goal was Irene nog iets te onrustig. In de 28e minuut wist Irene Owen van Lith goed vrij te spelen in de zestien en deze werd onreglementair gestopt waardoor Irene een strafschop kreeg. Owen wist deze zelf te benutten waardoor het 1-0 werd. Irene zakte hierna iets te veel in en na slecht uitverdedigen kreeg Nederwetten een aantal corners op rij. Bij de 3e corner werd de bal op de lat gekopt en de terugspringende bal werd makkelijk binnen gewerkt, 1-1. Irene ging hierna niet bij de pakken neerzitten. Een minuut voor rust werd Levi van Rooij door de erg goed spelende Max Piasecki diep gestuurd. Levi wist de ver uit zijn goal komende keeper simpel te omspelen en met een mooie boogbal vanaf 30 meter de 2-1 ruststand op het bord te zetten.

Na rust ging Nederwetten in een andere opstelling aanvallender spelen. Irene had in het begin van de tweede helft hiermee moeite. De organisatie was even weg en Nederwetten profiteerde hier handig van en scoorde de 2-2. De organisatie van Irene stond hierna beter. Het was dan ook in de 60e minuut dat Irene weer op voorsprong kwam. Arthur Piasecki wist zich op links knap vrij te spelen en zijn knal vanaf 25 meter was onhoudbaar voor de keeper, 3-2. Hierna ging Nederwetten nog meer druk zetten. Echter kregen de voorwaartsen van Irene hiermee nog meer ruimte. Levi van Rooij wist hier na een goede bal van Arjan Elissen handig gebruik van te maken, hij liet de verdediging van Nederwetten zijn hakken zien en scoorde alleen voor de keeper de 4-2. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Nederwetten kon het niet meer opbrengen om nog een keer aan te zetten. Een paar minuten voor tijd wist Arthur Piasecki na en te korte terugspeelbal nog voor de 5-2 te zorgen.

Volgende week speelt Irene uit tegen MVC, aanvang om 14.30 uur.