&

VCO 1 - vv Irene 1

vv Irene weet niet te winnen van VCO

Zondag 26 januari stond voor Irene de wedstrijd tegen VCO op het programma. VCO staat laatste in de stand maar had vorige week haar eerste wedstrijd gewonnen en was er dus op gebrand om dit een goed vervolg te geven.

Dit bleek ook al meteen na de aftrap. Zoals wel vaker dit seizoen begon Irene te slap aan de wedstrijd en keek het al na 2 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Een voorzet van rechts werd door de gehele verdediging gemist waardoor een speler van VCO deze vrij kon inschieten. Irene was hierna wakker en pakte het spel redelijk snel weer op. Het kon hierdoor al snel de gelijkmaker op het bord zetten; Bryan Helling wist zich 20 meter van het doel goed vrij te spelen en haalde vernietigend uit waardoor de bal strak in de kruising verdween. Irene was hierna voetballend de bovenliggende partij maar was slordig in de passing waardoor niet echt grote kansen gecreëerd werden. VCO kon hier ook weinig tegenover zetten waardoor beide teams met 1-1 gingen rusten.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld, beide teams wisselden goede en slechte momenten af en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Irene was voetballend de bovenliggende partij , creëerde veel kansen, maar VCO was in de omschakeling ook gevaarlijk. In de 74e minuut was het VCO dat op een 2-1 voorsprong kwam. Na een goede actie werd een speler op rechts vrij gespeeld en deze kon vrij voorzetten. Het was Kay van de Sande die de bal weg probeerde te koppen maar de bal verkeerd raakte waardoor deze onfortuinlijk in het eigen doel verdween. Irene ging hierna nog meer druk zetten en creëerde diverse kansen waarbij de ingevallen Arthur Piasecki in de 80e minuut er één van wist te benutten.

De wedstrijd leek op een gelijk spel af te stevenen maar door een zondagsschot van 35 meter wist VCO in de 93e minuut de 3-2 en daarmee de winst binnen te halen. Irene kreeg hierdoor te weinig maar had door de vele kansen die ze in de tweede helft kreeg de wedstrijd eerder moeten beslissen.

Volgende week moet Irene thuis tegen FC De Rakt, aanvang 14.30 uur.