&

vv Irene 1 - Fiducia 1

vv Irene boekt eerste overwinning

Zondag 17 november moest Irene de op 7 oktober gestaakte wedstrijd uitspelen. Er moest nog precies één helft worden gevoetbald tegen Fiducia. De ´ruststand´ was 1-0 in het voordeel van Irene. Deze tegenstander liet er vanaf de aftrap geen misverstanden over bestaan, met veel energie en fysiek probeerden zij het Irene lastig te maken.

Dit lukte Fiducia vrij aardig en Irene ging mee in dit spel waardoor het een rommelige en niet goede wedstrijd werd. Irene was zelf niet rustig aan de bal en maakte veel onnodige overtredingen. Zo ook in de 67e minuut waardoor Fiducia vanaf 20 meter een vrije trap mocht nemen. Ondanks het vrij zorgvuldig opstellen van de muur wisten zij hier vrij gemakkelijk uit te scoren door de bal simpel in de benedenhoek te plaatsen. De stand was weer in evenwicht en beide teams gingen met veel inzet op zoek naar de winst. Zowel Irene als Fiducia wisten hierbij geen echt uitgespeelde kansen te creëren zodat het leek dat de wedstrijd in een 1-1 leek te eindigen. Echter een minuut voor het einde wist Irene na een lange bal in de zestien van Fiducia voor veel onrust te zorgen waardoor Arthur Piasecki middels een klutsbal de bevrijdende 2-1 scoorde. De goal leidde tot veel frustraties bij de mannen van Fiducia en commentaar op de scheidsrechter waardoor deze nog 3 gele kaarten uitdeelde aan Fiducia.

Volgende week speelt Irene thuis tegen Nederwetten en laten we hopen dat dan ook de drie punten in eigen huis kunnen worden gehouden.

Auteur : Marc Habraken