&

FC Uden 1 - vv Irene 1

vv Irene toont veerkracht tegen FC Uden

vv Irene speelde op 27 oktober uit tegen Fc Uden. Een op voorhand lastige uitwedstrijd op een niet al te best kunstgrasveld. Direct vanaf de aftrap liet Fc Uden het spel aan Irene. Fc Uden hield alleen haar fysiek sterke spits Piotr Murawski voorin en de rest van het team zakte helemaal in op eigen helft om bij balverlies van Irene snel om te schakelen.

Het is dan zaak om in de opbouw voldoende geduld te behouden en dat was lastig voor het jonge Irene. Dit resulteerde al na 13 minuten in de 1-0 voor Fc Uden door Piotr Murawski die na balverlies van Irene direct werd diep gestuurd en keeper Roy Versantvoort kansloos liet. Het spelbeeld veranderde hierna niet. Irene probeerde voetballend door de muur van Fc Uden te komen maar was daarin niet doortastend genoeg. Tot overmaat van ramp wist Fc Uden op identieke wijze als bij de eerste goal op 2-0 te komen, ditmaal was het Faruk Polat die ook alleen voor de keeper wist te scoren. De scheidsrechter negeerde hierbij het vlagsignaal voor buitenspel.

Na rust probeerde Irene nog meer druk op Fc Uden te zetten. Het werd met name via de goed spelende Levi van Rooij meer en meer gevaarlijker maar wist het net helaas niet te vinden. Fc Uden kon dat wel. In de 60e minuut werd een overtreding op Thomas Vorstenbosch op het middenveld niet bestraft waarna Fc Uden heel snel naar de 3-0 counterde, door wederom Piotr Murawski.
Coach Michael van de Wal wisselde hierna middenvelder Stijn Memelink voor Aaron van Vreede en ging met 4 spitsen nog aanvallender spelen. Dit resulteerde in de 65e minuut in de 3-1, een corner werd door een verdediger van Fc Uden hard in eigen doel gekopt. Fc Uden was hierdoor van slag, nog geen 5 minuten later wist Levi Rooij, na een goede actie van Owen van Lith van dichtbij de 3-2 te scoren. Irene had hierna het betere van het spel en werd beloond voor haar vechtlust. Een paar minuten voor tijd werd een goed genomen vrije trap van Gijs Voets door Arthur Piasecki bij de 2e paal keurig ingekopt.
Ondanks het gelijke spel ging Irene hierbij als winnaar van het veld.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Boerdonk, aanvang 14.30 uur.