&

vv Irene 1 - Essche Boys 1

vv Irene verliest derby van Essche boys

Op een druk bezocht sportpark de Laat heeft Irene maandag 22 april haar goede reeks van na de winterstop geen goed gevolg kunnen geven. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Essche Boys dat een paar minuten voor het einde de 0-1 wist te scoren en de volle buit mee naar Esch kon nemen.

Voor beide teams was de wedstrijd van belang voor de 4e plaats. Dit was op het veld niet altijd te zien, er werd door beide partijen haastig en slordig gespeeld. Irene probeerde het voetballend Essche Boys lastig te maken maar Essche Boys was net wat feller waardoor Irene niet echt een vuist kon maken. In de eerste helft wisten beide partijen dan ook weinig uitgespeelde kansen te creƫren.
In de tweede helft gingen beide teams meer en meer op de winst spelen waardoor er meer ruimte op het veld kwam. Hierdoor kregen zowel Irene als Essche Boys goede kansen maar waren de voorwaartsen net niet scherp genoeg. Een minuut of 5 voor het einde van de wedstrijd kreeg Irene een levensgrote kans om de 1-0 op het bord te zetten. Arthur Piasecki wist op een goede diepe bal in een keer alleen voor de keeper te komen maar zijn schot was te slap en kon makkelijk door de keeper van Essche Boys worden verwerkt. Een paar minuten later was het aan de andere kan wel raak. Een voorzet van rechts werd van dichtbij ingeschoten waarbij Roy Versantvoort nog kon redden maar de van de lat terugspringende bal kon vervolgens makkelijk worden binnengeschoten.
Irene had hierna te weinig tijd om nog wat terug te doen waardoor de punten mee naar Esch gingen waarbij een gelijk spel beter de verhoudingen had weergegeven.

Volgende week speelt Irene weer thuis om 14.30 uur tegen SVG uit Tilburg. Met een goed resultaat in deze wedstrijd heeft Irene nog alles in eigen hand om de 4e plaats te halen.