&

vv Irene 1 - SVSOS 1

VV Irene wint verdiend van SVSOS

Irene moest zondag 25 november thuis tegen SVSOS uit Biest-Houtakker. Deze tegenstander had net als Irene 7 punten behaald uit de eerste 7 wedstrijden.De wedstrijd begon in een hoog tempo waarbij er van goed voetbal niet echt sprake was.

Beide teams hadden snel balverlies, en wisten niet echt rust in het spel te brengen en konden hierdoor ook niet tot uitgespeelde kansen komen. Toch was het SVSOS dat in de 30e minuut op voorsprong kwam. Een voorzet van rechts werd door de spits van SVSOS in een duel met Kay van de Sande op doel gekopt en viel achter Jorn van Kessel in de goal. Even leek Irene van slag maar gelukkig kon Irene voor rust de opgelopen achterstand nog herstellen. In de 40e minuut was het Arthur Piasecki die geklungel in de defensie afstrafte en beheerst de 1-1 scoorde. Een paar minuten daarna gaf Arthur een mooi diepe pass op Owen van Lith die alleen voor de keeper met een schuiver de 2-1 ruststand aantekende.
De tweede helft ging Irene beter voetballen en hield het SVSOS behoorlijk onder druk. De 3e goal wilde echter niet vallen ondanks dat er hiervoor voldoende kansen waren. SVSOS bleef hierdoor hopen op een goed resultaat maar wist zelf niet echt kansen te creëren. Toen Gijs Voets in de 80e minuut middels een vrije trap de 3-1 wist te scoren was het verzet van SVSOS ook helemaal gebroken. In de laatste 10 minuten had Irene nog enkele goede kansen maar ging hier slordig mee om waardoor de stand 3-1 bleef.

Een verdiende overwinning voor Irene die volgende week zondag om 14.00 in Esch de derby tegen Essche Boys moet spelen.