&

vv Irene 1 - EDN`56 1

Irene pakt eerste winst tegen EDN´56

Het jonge team van trainer Michael van de Wal heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Thuis werd zondag 14 oktober EDN´56 uit Haghorst met 3-2 verslagen. Irene begon wat slap aan de wedstrijd en won niet veel duels. Ze gingen mee in het spel van EDN en kwamen zelf te weinig aan voetballen toe.

Na ongeveer 15 minuten werd het spel wat beter. Dit resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 door een doelpunt van Jelmer Habraken, die na een mooie voorzet van Rob Groenendaal beheerst binnentikte. Lang kon Irene niet van deze voorsprong profiteren, in de 30e minuut werd een aanvaller van EDN niets in de weg gelegd waardoor hij vanaf de rand 16 beheerst de 1-1 binnen schoot.In de tweede was het na 1 minuut al 1-2. Een ingooi voor Irene werd door de warrig leidende scheidsrechter aan EDN toegekend. Hierdoor stond Irene niet goed en kon EDN direct gevaarlijk worden. Het afstand schot kon nog wel door keeper Michael van Eindhoven gestopt worden maar de rebound werd beheerst ingeschoten door EDN. Irene stond hierna onder grote druk en kwam niet meer aan aanvallen toe, echt uitgespeelde kansen kreeg EDN echter ook niet. Na ongeveer 25 minuten in de tweede helft ging Irene wat meer voetballen en kwamen ook de kansen weer.

Een voorzet vanaf links werd door een inglijdende verdediger van EDN met de hand beroerd en de scheidsrechter gaf hiervoor een penalty; deze werd keurig benut door Owen van Lith waardoor de stand weer in evenwicht was. Irene bleef hierna voetballen en na een mooie aanval was het Owen van Lith die in de 75e minuut de keeper met een lob wist te verschalken waardoor het 3-2 was. Hierna ging EDN vol in de aanval en druk zetten en waren er een aantal hachelijke momenten in de zestien meter bij Irene maar door het harde werken van de hele ploeg kon de overwinning toch over de streep worden getrokken.

Volgende week uit naar Tuldania, aanvang 14.00 uur.