Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Maliskamp 1 - Essche Boys 1
 

 

Essche Boys nestelt zich op de tweede plaats na uitoverwinning bij Maliskamp.

Maliskamp: Op een echte winterse zondag stond voor Essche Boys de uitwedstrijd bij Maliskamp op het programma, een oude bekende van twee seizoenen terug. Zoals dus bekend bij Essche Boys bestaat de ploeg uit Maliskamp uit geroutineerde en geslepen spelers die niet bang zijn voor een duel.

Dit geweten en de omstandigheden van het nog harde en hobbelige veld maakte dat het begin van de wedstrijd erg rommelig verliep. Beide partijen kozen er vooral voor om door de lucht te voetballen en hanteerde vaak de lange bal.
Het duurde dan ook even voordat de eerste echte scoringskans te noteren valt deze is uiteindelijk voor de thuisploeg een inspeelpass op de spits caramboleert tussen de Maliskamp spits en de Essche Boys verdediging precies in de loop van de aanvallende middenvelder van Maliskamp die plaatst zijn schot echter links naast het doel van Essche Boys keeper Bart Spooren.

Aan de andere kant is een afstandsschot van Lars van Wanrooij die makkelijk opgepakt kan worden door de Maliskamp doelman het eerste wapenfeit van Essche zijde.
Vervolgens stuurt Tim van Velthoven met een knappe steekpass Willem Heijnen weg maar zijn voorzet komt net niet tot een teamgenoot. Even later is het opnieuw Heijnen die vrijkomt na een goede Essche aanval maar waar hij kiest voor het schot uit een lastige hoek in plaats van de voorzet kan ook hier de Maliskamp doelman reddend optreden.
Toch is het de thuisploeg die op voorsprong komt een afgeslagen bal in de zestienmeter wordt hard ingeschoten en beland op de arm van Sven Schoemacher die in de doelmond staat.
De arbiter van dienst twijfelt niet en legt de bal op de stip, deze wordt door Maliskamp overtuigend in de linkerhoek geschoten voor een 1-0 ruststand.

Essche Boys weet dat het de tweede helft anders voor de dag moet komen wil het met een gewenst resultaat huiswaarts keren. Na een omzetting van de formatie weten zij in de tweede helft voetballend de overhand te krijgen en komt Essche Boys via Julio van Ginkel op gelijke hoogte, Jasper Vorstenbosch probeert van Ginkel te bereiken waar de pass eerst nog via een Maliskamp arm wordt geblokt beland deze toch voor de voeten van, van Ginkel die niet twijfelt en wacht op een fluitsignaal maar vanaf rand zestienmeter zuiver binnenschiet in de linker beneden hoek.

Essche Boys blijft hierna doordrukken en een richting de hoek gestuurde kopbal van Vorstenbosch kan eerst nog onder de lat gekeerd worden door de Maliskamp keeper.
Maar even later is het Lars van Wanrooij die in een scherpe uitval van Ginkel weggestuurd voor een één-op-één met de Maliskamp doelverdediger en opnieuw blijkt van Ginkel koelbloedig en weet hij de bal droog links langs de keeper in het doel te schieten voor een 1-2 voorsprong.
Maliskamp probeert hierna een gelijkmaker te forceren maar weet niet echt gevaarlijk te worden, uit de uitbraak had Essche Boys de wedstrijd op verschillende momenten kunnen beslissen maar het overzicht ontbrak na een vermoeiende wedstrijd om de counters gecontroleerd uit te spelen.
Door deze belangrijke en moeizame uitoverwinning komt Essche Boys op een gedeelde tweede plaats met DVG één punt achter op koploper ODC.

Zondag 10 december staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma Essche Boys ontvangt dan HRC de aftrap staat gepland voor 14 uur.

 
 


03-12-2023
 
 
Maliskamp 1 - Essche Boys 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)