Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys speelt gelijk tegen BMC.
 

 

Essche Boys speelt gelijk tegen BMC.

Esch: Na een belangrijke derby overwinning vorige week uit bij ODC stond voor Essche Boys afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen nummer 5 BMC uit Berlicum gepland.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd wordt door Lars van Wanrooij, Luuk Wolfs weggestuurd zijn voorzet komt echter niet tot een teamgenoot. Maar de intenties van Essche Boys zijn meteen duidelijk. De gehele eerst helft blijft Essche Boys de betere partij en heeft het veel balbezit echter ontbreekt het vaak aan finesse en doeltreffendheid in de eindpass om tot afronding te komen. Nadat Martijn Kluijtmans de bal onderschept en goed doorloopt wordt hij door Cas den Ouden weggestuurd, vanuit een moeilijk hoek kan zijn inzet nog net door de BMC-doelman gekeerd worden. Uit de daaropvolgende corner kan Jasper Vorstenbosch deze niet voldoende verlengen en kan ook hier de BMC-keeper nog redding brengen. Een schot van Lars van Wanrooij belande nog tegen een verdediger die in de baan van het doel stond.
Waardoor de beginstand tevens de ruststand blijkt.

In de tweede helft volgt een meer open wedstrijd waar beiderzijds vanuit de reactie wordt gevoetbald, in de 63ste minuut komt Essche Boys dan toch verdiend op voorsprong, Julio van Ginkel anticipeert goed op een bal die over de BMC-verdediging valt en uit de stuit rond hij hard en doeltreffend af.  
Diezelfde van Ginkel blijft de gevaarlijkste man aan Essche zijde een hard schot kan nog net gekeerd worden door de BMC-doelman en vanuit zijn corner kan Quint den Ouden inkoppen maar de bal mist de juiste richting.

Na een goede actie van Lars van Wanrooij waar hij twee man passeert legt hij de bal af op van Ginkel, waar hij opnieuw kiest voor een harde afronding gaat de bal ditmaal over het BMC-doel uit kansrijke positie.

Aan de andere kant treedt Essche Boys keeper Bart Spooren tweemaal goed op eerst is hij alert in een één-op-één situatie verkleint hij zijn doel goed en blokt de bal en klemt deze vervolgens vlug. Ook redt hij een direct schot uit de stuit goed.

In de slotfase is BMC na wat wissels opportunistisch waar de wedstrijd nog
open is en probeert het vooral via standaardsituaties gevaarlijk te worden. Uiteindelijk is het in de 87ste minuut BMC wat toch op gelijke hoogte komt een hoekschop wordt vanaf de 5 meter vrij ingekopt.  
Hierdoor eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel een gelijkspel met een bittere nasmaak waar een overwinning er zeker in had gezeten. Bovendien had Essche Boys dan een gaatje kunnen slaan met de middenmoot.

Volgende week gaat Essche Boys op bezoek bij Maliskamp.

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


26-11-2023
 
 
Essche boys 1 - vv BMC
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)