Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - Maliskamp 1
 

 

Essche Boys loopt nacompetitie mis

Essche Boys speelt gelijk in seizoen ontknoping tegen Maliskamp en loopt kans op nacompetitie plek mis.
Esch: Afgelopen tweede pinksterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd van het huidige seizoen op het programma. Na het 2-0 verlies van vorige week uit bij HRC in Hurwenen wist Essche Boys dat het tegen Maliskamp zelf moest winnen om de grootste kans te hebben op de derde plaats, die recht geeft op een ticket in de nacompetitie voor promotie.

Naast Lars van Wanrooij die Essche Boys de laatste weken al moest missen i.v.m. een blessure miste Essche Boys voor de laatste thuiswedstrijd ook Jasper Vorstenbosch en Julio van Ginkel.
Gelukkig haakte oudgediende Marco den Ouden de afgelopen weken weer aan bij de selectie en stond hij voor deze wedstrijd ook vanaf het begin aan de aftrap. Het eerste gevaar van de wedstrijd volgde ook vanuit een strakke voorzet van dezelfde den Ouden die Sven Schoemacher bereikte maar zijn kopbal miste de juiste richting. Niet veel later is het opnieuw Schoemacher die met een kopbal gevaarlijk kan worden vanuit een indraaiende hoekschap van Quint den Ouden. De inzet van Schoemacher kan echter nog net geblokt worden door een verdediger van Maliskamp.
Ook het derde wapenfeit volgt vanuit een kopbal opnieuw is het Marco den Ouden die vanaf de linkerflank een goede voorzet geeft waar Luuk Wolfs kan inkoppen maar deze nog gekeerd kan worden door de doelman van Maliskamp.

Niet veel later is het de doelman van Maliskamp die zich vergist in zijn positie na een ongelukkige terugspeelbal en deze bal opraapt waardoor Essche Boys een indirecte vrije trap te nemen krijgt op 3 meter van de doellijn. De bal wordt teruggelegd op Rudi van Gemert maar zijn inzet mist de juiste richting en gaat over. Daarna gaat de Essche storm liggen en blijft de 0-0 beginstand gehandhaafd, Maliskamp komt wat meer in de wedstrijd door stevige en harde duels maar zij weten in de eerste helft geen mogelijkheden te creëren.

In de tweede helft volgt een wat ander spelbeeld, Essche Boys is slordig en hanteert veelal onnodig de lange bal en vergeet dat zij voetballend de bovenliggende partij waren in de eerste helft.
Hierdoor komt Maliskamp steeds meer in de wedstrijd en zijn zij het ook die op een 0-1 voorsprong komen.
Gelukkig is daar snel de reactie van Essche Boys, Rob van Rooij stuurt met een diepe bal achter de Maliskamp verdediging Sven Schoemacher weg hij kan nog gestuit worden maar de ingeschoven Pim Laansma controleert de bal en behoud het overzicht en weet met een geplaatste inzet vrijwel direct de gelijkmaker te noteren.

Daarna volgt een fase waarin het voor Essche Boys de goede kant op kan vallen, op het andere veld is het weer gelijk geworden bij concurrent BMC waardoor beide ploegen weer gelijk staan en na een goede actie van Luuk Wolfs krijgt een Maliskamp verdediger zijn tweede gele en dus rode kaart gepresenteerd. Dit met nog ongeveer 35 minuten te spelen biedt perspectief.
Helaas lukt het Essche Boys de eerste tien minuten met een man meer geen veldoverwicht te creëren, hierna krijgt Maliskamp het weer wat beter neergezet en zijn zij het juist die er een aantal keer gevaarlijk uitkomen, via de counter en zo ook op een 1-2 voorsprong komen. Na balverlies over de rechterzijde van Essche Boys wordt met een directe bal de rechtsbuiten van Maliskamp weggestuurd deze kan niet meer gestuit worden en is koelbloedig in de één-op-één met Essche Boys doelman Bart Spooren.

Essche Boys weet wat het te doen staat en probeert met lange en diepe ballen gevaarlijk te worden maar echte kansen blijven langere tijd uit. Een eerste mogelijkheid volgt vanuit een hoekschop waar de ingevallen Dennis Vorstenbosch kan inkoppen maar zijn inzet gaat links naast de goal van Maliskamp. Een volgende kans kwam pas weer in de 88ste minuut toen een diepe bal in de zestienmeter van Maliskamp gecontroleerd wordt door de doorgeschoven Cas den Ouden. Met zijn laatste beetje energie weet hij Marco den Ouden te bereiken die vanaf randzestienmeter de bal in de linkerbovenhoek plaatst.
Helaas is er daarna nog maar weinig effectieve speeltijd over waardoor de 2-2 stand tevens de eindstand blijkt. Hierdoor moet Essche Boys in de wachtstand met het oog op een nacompetitie plek helaas blijft het ook bij BVV-BMC gelijk waardoor Essche Boys op een gedeelde derde plaats eindigt maar door een minder doelsaldo van 2 goals verschil naast de plek in de nacompetitie grijpt.

Dit geeft een zure en bittere nasmaak aan een goed seizoen van Essche Boys waarin zij gezien de resultaten in de topwedstrijden meer verdiend hadden dan er op deze manier net buiten vallen.
Toch sta je vaak op de plaats waar je hoort te staan na een volledig seizoen en geeft het Essche Boys goede moed om volgend seizoen weer mee te doen om de plaatsen die recht geven op nacompetitie voor promotie. Graag bedanken we iedereen voor hun support in het afgelopen seizoen en zien we jullie graag weer terug na de zomerstop.


Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


20-05-2024
 
 
Essche Boys 1 - Maliskamp 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)