&

WEC 1 - Essche Boys 1

Essche Boys lijdt eerste competitienederlaag.

Uit bij WEC in Wijbosch slaagde Essche Boys er niet in de goede vorm van de afgelopen weken door te trekken. Na een rommelige wedstrijd met veel kansen en fouten beiderzijds was het WEC die met een 3-1 overwinning van het veld stapte.

Aan het begin van de wedstrijd speelde beide teams enigszins afwachtend en kwamen kansen vooral tot stand door slordigheden in de achterhoede. De uitstekend keepende Bart Spooren kon zich meerdere keren onderscheiden in deze openingsfase. En hij hield Essche Boys zo op de been, de eerste kans voor Essche Boys kwam na een slechte inspeelpass van de keeper van WEC, die net op tijd terug in zijn doel was om de inzet van Lars van Wanrooij te keren.

In de 26ste minuut gaat het dan alsnog fout voor Essche Boys, na aarzelend handelen op eigen heft met balverlies tot gevolg speelden de rappe aanvallers van WEC het ditmaal goed uit en noteren zij de 1-0 op het scorebord.
Hierna kwam Essche Boys beter in de wedstrijd en werd met hoger en compacter speler meer druk gecreëerd op de verdediging van WEC.

Net voor rust betaalde dit zich uit met de gelijkmaker via een opening over rechts was het Luuks Wolfs die met een goede voorzet Pim Laansma bij de eerste paal bereikte die goed voor zijn man kwam en de bal knap inkopte voor de 1-1.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op en kreeg Essche Boys via Laansma en van Wanrooij goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een bekende voetbalwet luidt echter als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dit wel. In minuut 67 stond de organisatie bij Essche Boys niet goed waarna een van richting veranderd schot vanaf rand zestienmeter in het doel belande voor de 1-2.
Hierna kon Essche Boys de rug niet meer rechten en probeerde het vooral via lange ballen nog wat te creëren. Dit leidde tot veel balverlies waarna WEC meerdere keren gevaarlijk kon counteren.
In de slotfase scoorde WEC uit een dode spelsituatie alsnog de 3-1, waardoor Essche Boys tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aanliep.

Door dit resultaat staat Essche boys op een gedeelde tweede plaatst met zes punten uit drie wedstrijden. Zondag 16 oktober speelt Essche Boys thuis tegen Nieuw Woensel de aftrap staat gepland om 14 uur.