&

vv Irene 1 - Essche Boys 1

Essche Boys pakt belangrijke overwinning in derby tegen vv Irene

Gemonde: donderdagavond 13 april heeft Essche Boys de inhaalwedstrijd uit bij vv Irene met 2-3 gewonnen. Hierdoor stijgen zij naar de zevende plek op de ranglijst.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op met veel strijd. Waar Essche boys in de eerste minuut er over de rechterflank flank al doorkomt via Willem Heijnen zijn voorzet beland op de arm van een vv Irene verdediger maar de scheidsrechter laat doorspelen. Irene probeert vooral gevaarlijk te worden met lange ballen richting de kopsterke spits Rody van Gaal. In de 11e minuut is het Essche Boys die via Julio van Ginkel op een 0-1 voorsprong komt. Een lange bal wordt verlengd door Lars van Wanrooij waarna Julio hem goed controleert in de zestienmeter en koel afrondt in de linkerhoek. Na dat de score geopend is veranderd er weinig aan het spelbeeld en komt vv Irene in de 27e minuut op gelijke hoogte een hoge bal naar Rody van Gaal wordt door hem goed teruggelegd op de ingeschoven middenvelder Owen van Lith. Die hem koelbloedig in de linkerbovenhoek schiet. Hierdoor komt de terechte 1-1 stand op het bord en dit is tevens de ruststand.
Al vroeg in de tweede helft komt vv Irene op een 2-1 voorsprong een hoge bal vanaf de zijkant kan in het drukke strafschopgebied niet goed gecontroleerd worden door de Essche Boys keeper waarna Arthur Piasacki de vrijgekomen bal in het doel kan schuiven.  In de 57e minuut komt Essche Boys weer op gelijke hoogte. Vanwege commentaar vanuit vv Irene op de scheidsrechter krijgt Essche Boys een vrije trap te nemen aan de rand van de zestienmeter deze wordt door Jasper Vorstenbosch in de verre hoek binnengeschoten. Daarna volgt een open wedstrijd en schiet de linksbuiten van Irene van twintig meter nog op de paal. In de 73e komt Essche Boys op een 2-3 voorsprong na een actie van Lars van Wanrooij over links wil hij de bal met buitenkant voet voor het doel geven deze voorzet wordt echter door de vv Irene aanvoerder in eigen doel gewerkt. Uit een goede voorzet lijkt vv Irene nog kans te hebben op een gelijkmaker maar door goed ingrijpen van Cas den Ouden kan hij nog net voorkomen dat Rody van Gaal de bal in het doel kan werken. In het slot van de wedstrijd volgen geen kansen meer en sleept Essche Boys er een belangrijke overwinning uit in de strijd om directe handhaving in een spannende degradatiezone.
Aanstaande zondag speelt Essche Boys opnieuw tegen een concurrent uit bij Tivoli in Eindhoven. vv Irene ontvangt tevens een concurrent met Woenselse Boys.