&

vv Boskant 1 - Essche Boys 1

Essche Boys start competitie met overwinning bij vv Boskant.

In de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer Marco de Haas boekte Essche Boys een prima 1-2 overwinning uit bij vv Boskant in de 4e klasse G.

Na een goede voorbereiding met wisselende resultaten trapte Essche Boys afgelopen zondag af voor de start van de competitie. Waarin Esch weer ingedeeld is in de regio Eindhoven en bijbehorende kernen.
Aan het begin van de wedstrijd was het rommelig met veel duels waarin Essche Boys minder fel aan de wedstrijd begon. Gelukkig werd dit snel opgepakt en werden duels gewonnen waardoor Esch beter in de wedstrijd kwam.

In de 11e minuut opende Rudi van Gemert de score na een mooie aanval over rechts waarbij Cas den Ouden met een goede voorzet Rudi bij de tweede paal bereikte. Dit gaf Esch meer vertrouwen en grip op de wedstrijd. Boskant moest het vooral hebben van lange ballen richting de grote en fysieke sterke spits. Uit twee hoekschoppen gaf dit ook het grootste gevaar door vv Boskant. Waarbij een eerste corner de bal op de kruising gekopt werd, werd bij een tweede corner de bal ternauwernood voor de doellijn weggewerkt.

Na balverlies van uit een ingooi over links bereikte Boskant de spits die 1 op 1 ging met Bart Spooren, waarbij Bart de inzet van de spits met zijn voet nog kon keren.
Dit schudde Essche Boys wakker na meermaals goed druk zetten op de verdediging onderschepte Martijn Kluijtmans de bal waarbij hij met een goede voorzet Luuk Wolfs bereikte die de bal overschot.
Een volgende vlotte aanval na een opening over rechts gaf Pim Laansma de kans om de score te verdubbelen maar deze poging ging over het doel.Na een hoekschop in de 42e minuut werd de score verdubbeld. De corner werd eerst nog weggewerkt en kwam terecht bij Tim van Velthoven die met een goede steekbal Lars van Wanrooij bereikte die niet twijfelde en de bal hard en droog in de linkerhoek schoot voor een 0-2 ruststand.

Boskant ging in de tweede helft opportunistischer spelen wat zorgde voor een rommelige tweede helft met veel spelonderbrekingen zonder dat dit gevaar gaf voor de Essche Boys defensie.
Uit een uitbraak waar Rudi van Gemert de keeper omspeelde en de bal breed legde op Luuk Wolfs in buitenspelpositie had Essche Boys de wedstrijd op slot kunnen gooien.

In de 82e minuut kon een bal door de Essche defensie niet goed weggewerkt worden waarna via een combinatie tussen de spits en een aanvaller van Boskant de bal vrij kwam in de zestienmeter en deze aanvaller de bal via de binnenkant van de paal binnenschoof.
Verder kwam Essche Boys in het slot niet meer onder druk te staan waardoor met hard werken in de tweede helft de eerste 3 punten van het seizoen werden behaald.

Zondag 2 oktober staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma Essche Boys ontvangt dan Woenselse Boys de aftrap staat gepland om 14 uur.