&

RKSV Boxtel 1 - Essche Boys 1

Essche Boys pakt winst in derby tegen RKSV Boxtel.

Boxtel: Onder ideale weersomstandigheden voor zowel spelers en publiek stond afgelopen zondag de beladen en belangrijke derby rksv Boxtel - Essche Boys op het programma. Beide teams konden en overwinning goed gebruiken Essche Boys om zich veilig te spelen zonder mogelijke nacompetitie. En Boxtel om directe degradatie te ontlopen.

Vanaf het begin van de wedstrijd heeft Essche Boys het betere van het spel en zet het hoog druk op Boxtel. Dit levert na 4 minuten spelen de eerste grote kans op voor Essche Boys na een actie over links van Luuk Wolfs legt hij de bal terug op Lars van Wanrooij die deze bal voorlangs schiet. Halverwege de eerste helft komt Boxtel wat meer in de duels en probeert het via Lars van Hammond meer aan voetballen toe te komen. Na een overtreding op van Hammond komt zijn broer Rick van Hammond uiterst onnodig en overdreven verhaal halen en nadat de rust wedergekeerd is heeft de scheidsrechter alles goed waargenomen en geeft hij een terechte rode kaart aan Rick van Hammond.

Hiermee helpt Boxtel, Essche Boys nog verder in de wedstrijd. Echter blijkt Essche Boys moeite te hebben het overtal en overwicht uit te drukken op het scorebord. Na een hoge steekpass van Lars van Wanrooij komt Jasper Vorstenbosch alleen voor Boxtel keeper Raymon Strik maar deze weet met een uiterste voetreflex de inzet nog te keren. Waardoor de 0-0 stand ook de ruststand blijft.

Begin tweede helft krijgt Essche Boys meerdere mogelijkheden om de score te openen een diepe bal komt vrij te liggen voor Lars van Wanrooij maar zijn schot gaat opnieuw voorlangs. Na een goede diepe bal kan Julio van Ginkel alleen op doelman Strik af maar hij weet ook deze inzet te keren. Vervolgens krijgt van Ginkel de bal nog bij Luuk Wolfs maar deze raakt de bal niet goed waardoor hij naast het doel rolt.

De bij Essche Boys goed ingevallen Willem Heijnen weet na een diepe bal van Cas den Ouden wel het overzicht te bewaren en geeft een strakke lage voorzet die door Lars van Wanrooij droog linksonder in de hoek langs keeper Strik geschoten wordt. Hierna gaat Boxtel alles of niets spelen met hoge ballen en veel duel kracht.
Op één onrustig moment in de zestienmeter van Essche Boys na levert dit verder geen gevaar op.

Aan de andere kant verzuimd Essche Boys het overzicht en de rust te bewaren in een man meer situatie om de score verder uit te bouwen. Waardoor de 1-0 stand ook de eindstand blijkt en Essche Boys een belangrijke overwinning pakt op weg naar directe handhaving. Voor rksv Boxtel lijkt het haast onmogelijk om directe degradatie nog te ontlopen in de resterende drie wedstrijden.