&

Nijnsel 1 - Essche Boys 1

VV Nijnsel – Essche Boys lijdt tot 1-4 nederlaag voor Esch.

Nijnsel: Na de beker/inhaal onderbreking stond voor Essche Boys afgelopen zondag de uitwedstrijd bij VV Nijnsel op het programma. Een club die afgelopen seizoen gedegradeerd is uit de derde klasse. Uit de huidige competitiestand kan echter nog weinig over de klasse verdeling in de 4e klasse G gezegd worden.

In de beginfase was het een open wedstrijd en hadden beide ploegen moeite met elkaars formatie. In de 9e minuut kreeg Essche Boys een vrije trap te nemen vanaf de rechterkant. Deze werd echter voor in de zestienmeter opgevangen door Nijnsel van waaruit zij een counter inzette over de linkerflank. Een lage voorzet kwam bij de aanvaller van Nijnsel terecht. Met een uiterste ingreep probeerde een Essche verdediger de bal nog te blokken waar deze helaas toch in het net belanden voor een 1-0 voorsprong voor Nijnsel. Essche Boys herpakte zich en kwam al snel op 1-1. In de 15e minuut was het een combinatie tussen Rudi van Gemert die Lars van Wanrooij wegstuurde over rechts waar van Wanrooij met een goede actie te snel was voor de verdediging van Nijnsel. En de bal vanaf de zijkant droog onder de keeper door in het net schoof. Echter in de 21ste minuut was het opnieuw raak voor Nijnsel een vrije tap van 25 meter werd laag langs de muur geplaatst in de verre hoek, waar de Essche Boys keeper goed gepositioneerd stond maar zich toch verkeek op deze bal waardoor hij in het net belande voor de 2-1.

Snel daarna dacht Essche Boys wederom het antwoord te hebben waarbij na een aanval over links tot tweemaal toe overduidelijk hands gemaakt werd in de zestienmeter door één dezelfde speler van Nijnsel. Echter zag van iedereen op het sportpark alleen de scheidsrechter dit door de vingers.  Waardoor de 2-1 ruststand op het bord bleef staan.

Na de rust was de wedstrijd in evenwicht tot Nijnsel in de 61ste minuut uit een uitbraak de 3-1 noteerde. Waar de bal eerst nog gekeerd werd door de keeper, schoot de aanvaller vanaf rechts de rebound op goal waar deze net niet meer door een meegelopen Essche verdediger op de lijn gekeerd kon worden.
In het restant van de wedstrijd was Nijnsel de betere ploeg en kwamen zij in 81ste minuut via een goede aanval over de linkerflank met een lage voorzet die door de Nijnsel aanvaller ingetikt werd op een 4-1 voorsprong. Een verdiende nederlaag voor Essche Boys al was de score wat geflatteerd.

Aankomen zondag staat de derby Essche Boys – Irene op het programma de aftrap staat gepland voor 14 uur. Een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om aan te haken bij de grote subtop in de competitie.