&

Essche Boys 1 - vv Irene 1

Essche Boys loopt harde nederlaag op in derby tegen vv Irene.

Esch: Op een grijze en regenachtige zondagmiddag liep Essche Boys tegen een 2-6 thuisnederlaag aan in de derby tegen VV Irene. Waar Esch tot twee keer toe terug in de wedstrijd kwam liep de score uiteindelijk flink op. Waardoor Essche Boys nu verder verwijderd is van de subtop.

Op een nat en moeilijk te bespelen veld kwam Irene in de 3e minuut al op een 0-1 voorsprong. Een aanval over de linkerflank werd met een strakke en harde volley overtuigend binnengeschoten door de spits van Irene. Essche Boys kwam snel weer op gelijke hoogte in de 9e minuut was het Lars van Wanrooij die doorbrak en de uitkomende keeper op rand zestienmeter omspeelde en zo de bal in een leeg dol kon schuiven, net voordat deze gekeerd kon worden door een inglijdende Irene verdediger.
Wederom zou de gelijke stand niet lang op het scorebord blijven staan. Na een actie over de rechterflank van de snelle buitenspeler van Irene die een strakke voorzet gaf, was het een Essche Boys verdediger die de bal onder druk van de Irene aanval in de eigen goal werkte. In de 37e minuut schoot Tim van Velthoven uit een afvallende bal na een dode spelsituatie voorlangs. Het verdere verloop van de eerste helft was van beide kanten slordig waardoor er met een 1-2 stand gerust werd.
Zoals Irene in de eerste helft startte zo kwam Essche Boys de tweede helft sterk uit de startblokken. De ingevallen Willem Heijnen anticipeerde goed op een doorgerolde bal over de rechterflank en gaf na een goede voorzet Lars van Wanrooij de ideale kans om de 2-2 in het net te schuiven. Hiermee leek Essche Boys het momentum te pakken in de wedstrijd.

Echter zakte dit snel weer weg en was het vv Irene die in de 54e minuut op een 2-3 voorsprong kwam. Na uitglijden van een Essche Boys speler was het de linksbuiten van Irene die de bal vanaf 20 meter rustig in de linkerhoek van de goal plaatste. Hierna bleef Irene het beste van het spel houden en wisten zij steeds op de juiste momenten de grote ruimte die er gelaten werd door Essche Boys te benutten.
Waardoor de 2-4 uit een mooie omhaal en de 2-5 en 2-6 zich in rap tempo opvolgde.     Hierdoor lijdt Essche Boys zijn vierde nederlaag op een rij. Waardoor het afzakt naar de onderste regionen in een competitie waar de verschillen nog steeds klein zijn.

Essche boys weet dus wat hen te doen staat volgende week zondag in de uitwedstrijd bij sv Tongelre in Eindhoven. De aftrap staat gepland om 14:30.