&

Essche Boys 1 - Tonglre 1

Essche Boys pakt noodzakelijke overwinning tegen hekkensluiter vv Tongelre.

Esch: Nadat vorige week de derby tegen Irene afgelast werd vanwege de regenval was het ook dit weekend door de vele neerslag afwachten of er gevoetbald kon gaan worden. Gelukkig was dit het geval en pakte Essche Boys een belangrijke 2-1 overwinning op Tongelre.

Aan het begin van de wedstrijd was Essche Boys de betere ploeg en werden zij meerdere keren gevaarlijk over de rechterflank waar Willem Heijnen en Julio van Ginkel de linksback meermaals makkelijk voorbijsnelde. De eerste kans kwam dan ook vanaf een actie over rechts waar Julio de bal terug legde op
Lars van Wanrooij maar helaas ging zijn schot over het doel van Tongelre.

In de 15e minuut is het wel raak als Lars van Wanrooij over de rechterflank de zestienmeter in dribbelt en de bal vanaf de achterlijn teruglegt op Jasper Vorstenbosch die hem in de linkerhoek schuift. Hierna laat Essche Boys onbedoeld de teugels meer vieren waardoor Tongelre makkelijker op de been blijft en in de wedstrijd groeit. Kansen blijven beiderzijds uit en er komen meer duels. In het slot van de eerste helft waar Tongelre wil wisselen maar dit niet mag van de scheidsrechter omdat hij wil gaan fluiten voor het rustsignaal laat hij vervolgens toch 5 minuten doorspelen.
In deze extra blessuretijd weet Tongelre uit het niets gelijk te maken. Een afgeslagen bal wordt in een keer door de rechtsback op zijn slof genomen en deze valt onderkant lat binnen voor een 1-1 ruststand.

De tweede helft is rommelig maar Essche Boys houdt het overwicht. Een eerste kans van Julio van Ginkel wordt gekeerd door de doelman van Tongelre. In de 34e minuut lijkt Essche Boys op een 2-1 voorsprong te komen Luuk Wolfs schiet meermaals op de keeper uiteindelijk komt een rebound bij Willem Heijnen terecht die de bal in het doel plaatst.
De scheidsrechter zag hier echter buitenspel in waardoor tot ieders ongeloof deze goal afgekeurd wordt.

Essche Boys blijft doordrukken en brengt met Luuk van Velthoven een extra aanvaller in om de belangrijke 3 punten in Esch te houden. Na goed controleren van een lange bal legt Luuk in de 89ste minuut de bal terug op Julio die vervolgens Lars van Wanrooij wegstuurt die koelbloedig blijkt in de één op één situatie en de bal langs die Tongelre doelman plaatst voor de beslissende 2-1.
Door deze overwinning stijgt Essche Boys in de brede middenmoot naar de achtste plaats.