Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Essche Boys 1 - RKSV Boxtel 1
 

 

Essche Boys laat overwinning uit handen glippen.

Esch: In het sinterklaasweekend stond de veelbesproken gemeentederby Essche Boys – RKSV Boxtel op het programma. Gezien de huidige competitiestand en de uitslagen van het vorige seizoen stond er een beladen duel op het programma.

In de beginfase laat Essche Boys zien feller te zijn en beter in de wedstrijd te zitten dan Boxtel. Het wint vaak de duels en de tweede bal en komt vanuit hier tot aardig voetbal.
In de 10e minuut komt Essche Boys op een 1-0 voorsprong een schot met links van Lars van Wanrooij vanaf rand zestienmeter kan nog net gekeerd worden door keeper Raymon Strik.
Luuk Wolfs reageerde vervolgens attent op de rebound en schoot deze met links binnen.

In het verdere verloop van de eerste helft blijft Essche Boys de betere ploeg en krijgt het via een schot uit de draai van Lars van Wanrooij de kans op een verdubbeling van de score.
Maar Boxtel keeper Strik weet dit te voorkomen met een knappe redding.
Een afstandsschot van ver is het enige wapenfeit van Boxtel in de eerste helft.

Ook aan het begin van de tweede helft start Essche Boys goed en kan een inzet van Willem Heijnen nog net voor de doellijn gekeerd worden door Jari Klijmij. Na goed druk zetten van Essche Boys legde Jasper Vorstenbosch de bal breed op van Wanrooij die meteen uithaalde het schot werd gekeerd door Strik, uit de afvallende bal schoot Vorstenbosch vervolgens over.
Na een onzorgvuldigheid in de verdediging van Essche Boys krijgt Boxtel via Valentijn Waals een eerste kans in de tweede helft maar zijn schot met links miste vaart waardoor deze gemakkelijk gepakt kon worden door Bart Spooren.
Uit een aanval over rechts maakt Boxtel in de 80ste minuut toch nog gelijk vanuit een voorgetrokken voorzet kan de ingevallen Harm Melis, de bal zo inschieten onder keeper Spooren door.
In de slotfase krijgt Essche Boys nog de kans op de winnende treffer uit een indraaiende vrije trap van Quint den Ouden, komt Vorstenbosch bij de tweede paal net te kort om de kopbal in het doel te krijgen.

Hierdoor bleef de 1-1 stand op het bord staan in een derby die spanning en strijd kende.
En waar Essche Boys meerdere keren de kans kreeg om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma Essche Boys moet dan op bezoek bij de koploper Mariahout.

Auteur Jasper Vorstenbosch
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


04-12-2022
 
 
Essche Boys 1 - RKSV Boxtel 1
 
 
 
Bekijk de foto`s >>>>

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook



 

 
 

 

 

 
 



 
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)