&

Essche Boys 1 - Nieuw Woensel 1

Essche Boys verliest van Nieuw Woensel.

Esch, na een zwakke wedstrijd verloor Essche Boys zondag 16 oktober met 1-4 thuis van Nieuw Woensel. Met een nagenoeg fitte selectie startte Essche Boys de wedstrijd tegen Nieuw Woensel nog vrij aardig. Maar kwam het niet tot goede mogelijkheden. Een kopbal van ver, van Lars van Wanrooij ging in de openingsfase voorlangs.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden nog maar weinig duels gewonnen en dit bracht Nieuw Woensel beter in de wedstrijd. Uit een aanvallende corner van Esch, kwam Nieuw Woensel in de 23ste minuut via de counter op een 0-1 voorsprong. De snelle spits Kingsungila kreeg de bal met enig voortuin langs de Essche verdedigers en schoot de bal droog binnen. Ook hierna lukte het Essche Boys niet om de duels en organisatie weer op te pakken. Uit een afgeslagen corner bracht Nieuw Woensel in de 41ste minuut de bal opnieuw de zestienmeter in. Waardoor een misverstand ontstond in de Essche verdediging en de bal opnieuw voor de voeten van Kingsungila viel, die deze in leeg doel kon schieten voor de 0-2 ruststand.

Aan het begin van de tweede helft ging Essche Boys beter van start en kreeg het mogelijkheden via Jasper Vorstenbosch en was het Lars van Wanrooij die na een goede actie met een dito schot vanuit een moeilijke hoek de paal raakte. Echter was het in minuut 56 opnieuw de rappe aanvaller Kingsungila van Nieuw Woensel die wederom vanuit een counter voor zijn derde van de middag aantekende en hiermee zijn hattrick complementeerde. In minuut 63 belandde de bal vanuit een Essche corner op de hand van een verdediger van Nieuw Woensel. Waarna Lars van Wanrooij vanuit de strafschop de 1-3 maakte. Spannend werd het echter niet meer vanuit een goede voorzet vanaf de linkerkant was het Jordi Verhagen die in de 80ste minuut de 1-4 eindstand voor Nieuw Woensel op het scorebord bracht.

Gezien het verloop van de wedstrijd een terechte uitslag maar Essche Boys heeft laten zien beter te kunnen, hopelijk kunnen zij dit spel snel weer oppakken.

De volgende competitiewedstrijd voor Essche Boys staat gepland voor zondag 30 oktober uit bij Nijnsel, de afstap staat gepland om 14:30.

Aanstaande donderdagavond speelt Essche Boys een oefenderby tegen DVG in Liempde