Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Wilhelmina 1 - Essche Boys 1
 

 

Esscheboys speelt in Den Bosch gelijk tegen Wilhelmina

Aan de uitwedstrijd tegen wilhelmina heeft Esscheboys uiteindelijk een punt overgehouden. Zeker in de eerste helft leek dit resultaat niet behaald te gaan worden, omdat het laaggeklasseerde Wilhelmina goed voetbal op de mat legde en Esscheboys dwong om te verdedigen.

Meteen vanaf het begin was duidelijk dat Wilhelmina vol voor de winst ging en het zette meteen volle bak druk op de Essche achterhoede, waardoor Esscheboys nauwelijks aan voetbal toe kwamen. Dit resulteerde in de 5e minuut al in de eerste serieuze kans voor Wilhelmina alleen hun spits kreeg de bal tot twee keer toe niet in de goal na goed keepen van Bart Spooren. 5 minuten later was er een soortgelijke kans voor Wilhelmina, maar weer wist Bart Spooren Esscheboys op de been te houden. De uitploeg probeerde het wel om te voetballen, maar kwam niet vaak onder de druk van Wilhelmina vandaan. Het was dus tegenhouden voor Esscheboys, dat de rust wonderbaarlijk leek te gaan halen met een 0-0 ruststand. Toch werd het net voor rust 1-0 voor Wilhelmina een lange vloog over Cas den Ouden heen, waarna Bart Spooren uitkwam en tegelijkertijd uitgleed waardoor de spits van Wilhelmina kon afronden.

Na de rust ging Esscheboys in een 3-4-3 systeem voetballen en nu kon het wel onder de druk van Wilhelmina uitvoetballen dit resulteerde niet in grote kansen, maar wel in een paar dreigende aanvallen en het allerbelangrijkste; Wilhelmina werd niet meer gevaarlijk. In de 60e minuut kwam Esscheboys op gelijke hoogte: Jasper Vorstenbosch gaf voor op Pim Laansma, die de bal keurig binnenkopte. 1-1. Hierna bleef Esccheboys voetballen en kreeg Lars van Wanrooij in de 70e minuut een goede kans op de voorsprong, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Wilhelmina leek hierna wakker te worden en wilden kost wat kost de overwinning pakken, maar ondanks dat ze vaak dreigend voor het vijandelijke doel kwamen werd er niet meer gescoord. En zo eindigde de wedstrijd in 1-1, een uitslag waar Esscheboys gezien het spelbeeld het meest tevreden over zal zijn.

Hopelijk speelt Esccheboys volgende week zondag tegen Maliskamp. Dit duel is net zoals alle andere duels in het amateurvoetbal een groot vraagteken. 

Auteur Tim van Velthoven
Meer Essche boys voetbal nieuws >>>>


28-11-2021
 
 
Wilhelmina 1 - Essche Boys 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)