&

Teisterbanders 1 - Essche Boys 1

Gehavend Esscheboys pakt een punt bij Teisterbanders.

Waar Luuk Wolfs al enige tijd geblesseerd is, waren Tim van Velthoven en Stein van Kasteren twijfelgevallen. In de warming-up bleek ook dat zei niet konden spelen, hierdoor moesten er veel wisselingen doorgevoerd worden. Uiteindelijk hield het team uit Esch een punt over aan de wedstrijd.

Esscheboys begon niet goed aan de wedstrijd en in de 2e minuut kwam het al op achterstand. Cas den Ouden schatte een bal verkeerd in, waarna de linksbuiten van Teisterbanders kon uithalen. Doordat keeper Bart Spooren mis tastte stond het 1-0. Een klap voor de bezoekers, die er voetballend niet aan te pas kwamen in de openingsfase. Na een kwartier mocht het van geluk spreken dat het niet verder op achterstand raakte, dit keer redde Bart Spooren wel met een goede redding. Hierna begon Esscheboys beter te voetballen en dit resulteerde in een tijdsbestek van 10 minuten in 4 uitstekende kansen, maar Rudi van Gemert, Pim Laansma en Robin van Beek kregen de bal mede door goed keepen van de keeper van Teisterbanders niet in de goal. Ook speelde een speler van Teisterbanders een keer de keeper, maar wonder boven gaf de scheidsrechter geen penalty. De beste man gaf als antwoord dat het zuiver hands was, maar niet opzettelijk. Dit was overigens niet de eerste keer dat de scheidsrechter er langs zat, dat was namelijk heel de wedstrijd zo. Na de kansen van Esscheboys liet Teisterbanders weer een kan op 2-0 onbenut. Beide ploegen leken met een 1-0 ruststand te gaan rusten, maar nog voor rust maakte Esscheboys gelijk na een geweldige aanval: Robin van Beek opende vanaf de rechterkant van het veld met een bal over 50 meter op Rudi van gemert, die de bal in een keer voorgaf op Lars van Wanrooij en de laatstgenoemde kopte kan binnen. 1-1. Dit was ook de ruststand.

Esscheboys vloog na de rust uit de startblokken en maakte meteen de 1-2: Robin van Beek onderscheppte de bal gaf deze breed aan Rudi van Gemert, Rudi legde terug op Lars van Wanrooij, die knap afronden. Lang kon Esscheboys niet genieten van de voorsprong, want in de 50e minuut maakte Teisterbanders alweer gelijk. Rob van Rooij liet zich foppen door de rechtsbuiten van Teisterbanders die knap raak schoot. Hierna moest Esch zicht beperken tot verdedigen, Teisterbanders probeerde het nog, maar was niet bij machte, ondanks dat het soms dreigend oogde, echt grote kansen te creƫren. Hierdoor bleef de wedstrijd steken op een 2-2 gelijkspel en gezien omstandigheden was dit nog niet zo'n verkeerde uitslag.

Volgende week speelt Esscheboys een thuiswedstrijd tegen RKKSV, deze wedstrijd begint om 14:00.