Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

SC Elshout 1 - Essche Boys 1
 

 

Esscheboys wint uit bij Elshout en staat keurig 3e

Zondag 14 november stond voor Esscheboys de lastige uitwedstrijd tegen SC Elshout op het programm, maar de bezoekers kwamen geen moment in de problemen en verzuimde een grotere uitslag neer te zetten. Uiteindelijk won Esscheboys dikverdiend met 0-1.

Esscheboys begon goed aan de wedstrijd en kreeg na een paar minuten al een reuze kans op een vroege voorsprong, maar in plaats dat Pim Laansma de bal voorgaf aan de vrijstaande Rudi van Gemert probeerde hij het zelf vanuit een lastige hoek. Helaas zonder succes. Esscheboys was de betere ploeg en speelde bij vlagen uitstekend voetbal, alleen ontbrak het steeds aan de goede eindpass waardoor echt grote kansen uitbleven. Deze kwam er wel in minuut 30 en dit werd ook een doelpunt: Quint den Ouden gaf een splijtende pass op Rudi van Gemert, die met een subtiele voetbeweging Pim Laansma vrij voor de keeper zette. Pim Laansma faalde niet en schoof de bal in het doel. 0-1. Niet veel later kreeg de Thuisploeg de kans op gelijkmaker: een middenvelder van SC Elshout schoot van 25 meter op de lat waarna de bal voor het inkoppen was voor lange linksback, maar hij kopte over. Al was deze bal er wel gegaan werd deze afgekeurd, want hij bleek buitenspel te staan. Esscheboys bleef de betere ploeg en ging nog voor de rust op zoek naar een ruimere voorsprong, mede doordat ze slordig waren in de eindfases van de aanvallen bleef het bij een ruststand van 0-1.

Na de rust ging de thuisploeg aanvallender voetballen, maar echte kansen kreeg het niet. Voor Esscheboys was het even zoeken, maar gaande weg de wedstrijd vorderde kregen ze 5 100% kansen om de wedstrijd te beslissen. Het was echter aan de keeper van SC Elshout te danken dat Lars van Wanrooij, Luuk wolfs en Luuk van Velthoven niet tot scoren kwamen. Hierdoor bleef het tot het einde spannend, mede doordat de thuisploeg in een punt bleef geloven. De organisatie van Esscheboys stond steeds goed, waardoor SC Elshout eigenlijk geen serieuze kans meer heeft gehad de tweede helft. Het bleef dan ook bij 0-1, een uitslag waar niks op aan te merken is alleen dat Esscheboys de wedstrijd al veel eerder in het slot had kunnen en misschien wel moeten gooien.

Door de overwinning klimt Esscheboys naar een keurige 3e plaats en aankomende zondag speelt het thuis tegen koploper Nulandia.

Auteur Tim van Velthoven
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


14-11-2021
 
 
SC Elshout 1 - Essche Boys 1
 
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)