&

Essche Boys 1 - Wilhelmina 1

Esscheboys verliest thuis nipt van Wilhelmina

In een boeiende wedstrijd waarin niet veel kansen vielen te noteren, wist Wilhelmina een keer meer te scoren dan de thuisploeg. Esscheboys kwam nog wel op voorsprong, maar wist deze voorsprong niet vast te houden. Uiteindelijk werd het 1-2 voor de bezoekers.

Esscheboys startte veel feller aan de wedstrijd dan Wilhelmina, wat resulteerde in veel balbezit voor de thuisploeg. Het was continu dreigend, maar het ontbrak steeds aan de juiste eindpass. Wilhelmina werd afgetroefd op felheid, waar Esscheboys bijna elk duel won. Dit resulteerde na 15 minuten voetballen in een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Lars van Wanrooij en Luuk Wolfs zette goed druk, waarna de laatstgenoemde de bal onderschepte en voorzette op Robin van Beek die de bal binnenschoof. 1-0. Hierna leek Wilhelmina wat feller te worden en kwamen zij beter in de wedstrijd maar tot echte kansen leidde dit niet. Esscheboys daarentegen had de 2-0 moeten, maar Lars van Wanrooij miste na 30 minuten voetballen oog in oog met de doelman van Wilhelmina. Kort hierna claimde Wilhelmina een strafschop, maar kreeg die niet. Na 40 minuten ging de bal alsnog op de stip na een onhandige overtreding van Ben Romyn. Esscheboys keeper Bart Spooren zat nog aan de bal, maar de bal ging toch het doel in. 1-1.

Kort voor rust dacht Luuk van Velthoven de thuisploeg alsnog op voorsprong te zetten, maar zijn bekeken schot werd uit de kruising gedoken. 1-1 was dan ook de ruststand.
Na de rust was het Wilhelmina die de dienst uitmaakte, maar kon niet tot kansen komen. Dit kwam mede door het goed georganiseerd spelend Esscheboys. Esscheboys probeerde te counteren, maar was te slordig in balbezit. Na 65 minuten was het Wilhelmina dat helemaal uit het niets op voorsprong kwam. Een lange voorzet werd door hun aanvoerder knap binnengekopt. 1-2. Hierna probeerde Esscheboys nog de gelijkmaker te maken, maar Wilhelmina speelde hard en maakte waar nodig overtredingen, welke niet werden bestrafd door de scheidsrechter. Cas den Ouden kreeg in de allerlaaste minuut de kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging via de keeper naast. Al bleek het feestje niet door te gaan, want hij deed dit in buitenspelpositie. Zo bleef het dus 1-2 en won Wilhemina de wedstrijd, die geen winnaar verdiende.

Volgende week speelt Esscheboys haar enerlaastse wedstrijd uit tegen Maliskamp, deze wedstrijd start om 14:30.