&

Essche Boys 1 - Jan van Arckel 1

Esscheboys en Jan van Arckel komen niet tot scoren.

In een boeiend duel, waarin Esscheboys het thuis op nam tegen Jan van Arckel, werd niet gescoord. Ondanks meerdere goede kansen voor beide teams. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. Esscheboys trainer Leon van Wanrooij had vooraf een plan bedacht om de bezoekers van scoren af te houden.

Esscheboys werd namelijk het heenduel na een minuut al verrast, dit keer gebeurden dat niet en was de eerst goede kans voor Esscheboys. Robin van Beek schoot in kansrijke positie echter naast. Niet veel later ontsnapte Luuk Wolfs aan zijn verdediger, maar zijn goede voorzet kon door niemand binnen gewerkt worden. Na een half uur was Jan van Arckel dicht bij een goal, maar Esscheboys keeper Bart spooren redde goed op een inzet van rechts. Met de rust in zicht kregen de bezoekers nog een goede kans, maar de bal werd niet in de goal gekopt. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.
Na de rust schakelde Jan van Arckel een tandje bij en hield continu druk op de Essche defensie. Dit resulteerde in twee goede kansen, maar Bart Spooren redde 2 keer uitstekend en hield zo zijn doel schoon. Esscheboys kwam nauwelijks meer aan het voetballen en de een doelpunt van de bezoekers hing in de lucht. Alleen Jan van Arckel wilde kost wat kost winnen en ze zette er een man meer bij in de aanval. Dit resulteerde erin dat Esscheboys meer grip kreeg op de wedstrijd en had het via Luuk Wolfs zelf op voorsprong moeten alleen hij de bal van dichtbij niet in het doel te krijgen. Jan van Arckel ging meer en meer de lange bal hanteren en deze werden makkelijk verdedigd door de Essche defensie en dit resulteerde zelfs gevaarlijke counters van de thuisploeg. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en eindigd de wedstrijd in 0-0.

Uiteindelijk zullen beide ploegen tevreden zijn met het gelijke spel, want beide hadden kunnen verliezen. Volgende week speelt Esscheboys uit bij koploper Nulandia en hoopt het stiekem op een stunt. De wedstrijd daar begint om half 3.