&

Esscheboys pakt 1 punt uit bij Buren

Op een slecht veld wist Esscheboys niet te winnen. Na een vroege achterstand, wisten de bezoekers dit knap om te draaien in een voorsprong tijdens de rust. Na de rust ging het vrijwel direct mis, de gastheren kwamen langszij tot 2-2. Verder werd er niet meer gescoord.

In de openingsfase was het voor beide ploegen aftasten op het slechte veld, al vrij snel werd duidelijk dat voetballen op dit veld erg lastig was. De lange bal werd dan ook vaak gehanteerd. Na een kwartier kwam Buren uit het niets op voorsprong. Een voorzet werd van richting veranderd en kwam voor de voeten van de vrijstaande aanvallen van Buren, die goed afronde. 1-0. Niet veel later maakte Esscheboys gelijk via Luuk van Velthoven, die deed dit echter in buitenspel positie waardoor de treffer werd afgekeurd. Na 25 minuten was het alsnog raak: Quint den Ouden legde een vrijetrap bij de 2e paal en Lars van Wanrooij reageerde allert en schoot binnen. 1-1. Dit was alweer zijn 12e van het seizoen. Niet veel later kwam de gasten zelfs op voorsprong; Luuk wolfs reageerd goed na een blunder van de keeper van Buren, die een ‘polletje’ over het hoofdzag. Luuk wolfs faalde niet en schoot de bal uit een moeilijke hoek binnen. 1-2. Een paar minuten voor rust leek Jasper Vorsenbosch de volgende Essche treffer te maken. De keeper was al geklopt, maar een verdediger van Buren redde knap op de doellijn. 1-2 was dan ook de ruststand.
Na de rust ging het direct fout voor Esscheboys. Uit een scherpe vrij wist een speler van Buren de bal binnen te werken. 2-2. De wedstrijd krabbelde voort en beide ploegen kregen nog kansen om te scoren. Waar buren de grootste kans kreeg, via een vrije trap op de lat. De grootste kans was er 10 minuten voor tijd, maar de aanvaller van Buren kreeg de bal wonderbaarlijk niet in de goal vanaf 1 meter voor de goal. Zo krabbelde de wedstrijd naar het einde en eindige het in een verdiend 2-2 gelijkspel, waar beide ploegen tevreden mee leken te zijn.

Na 2 nederlagen was er eindelijk weer eens resultaat voor de Essche ploeg. Zondag hoopt het hier een vervolg aan te geven, wanneer Jan van Arckel op bezoek komt. Deze wedstrijd start om 14:00.