&

OSC`45 1 - Essche Boys 1

Esscheboys wint belangrijke wedstrijd bij OSC’45

In een weerzien tussen beide teams, na de promotiewedstrijd van afgelopen seizoen (3-1 winst voor de voetballers uit Esch) heeft Esscheboys zondag 8 december wederom aan het langste eind getrokken. In een boeiende wedstrijd,  op een slecht veld, werd het uiteindelijk 1-2 voor de bezoekers.

Esscheboys schoot uit de startblokken en Lars van Wanrooij lanceerde direct Luuk Wolfs, die één op één stond met de doelman van de thuisploeg, maar Luuk Wolfs twijfelde te lang waardoor een verdediger er nog net tussen kon komen. Esscheboys wist het goede begin geen vervolg te geven en ging mee in het spel van OSC’45. De thuisploeg profiteerde hier optimaal van in de 10e minuut; na knullig uitverdedigen viel de bal voor de voeten van de rechtsbuiten van de gastheren en hij faalde oog in oog met keeper Bart Spooren niet. 1-0. Esscheboys moest nu opzoek naar de gelijkmaker, maar het speelde veel te zwak om wat te doen met de geboden ruimtes. Alleen Rudi van Gemert was dicht bij de gelijkmaker, maar in buitenspelpositie schoot hij op de lat. Op slag van rust mocht Esscheboys keeper Bart Spooren bedanken, want hij greep voortreffelijk in bij één tegen één duel met de rechtsback van de thuisploeg. 1-0 was dan ook de ruststand.

Na de rust kwam er een ander Esscheboys uit de kleedkamer en vrijwel direct had Martijn Kluijtmans de bal voor het inschieten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door een verdediger van OSC’45. Niet veel later kreeg Esscheboys een indirecte vrije trap wegens commentaar op de leiding. Deze werd uiteindelijk door Tim van Velthoven hard via een been van een verdediger net naast geschoten. In de daarop volgende corner kreeg Tim van Velthoven wederom een schietkans en weer was een been van een verdediger van OSC’45 een sta in de weg. Esscheboys bleef doordrukken, op zoek naar de gelijkmaker, maar moest ook waken voor de spaarzame uitbraken van de thuisploeg. In minuut 65 kregen de bezoekers loon na werken; Lars van Wanrooij zette Luuk Wolfs met een sublieme pass vrij voor de keeper en ditmaal blijft Luuk Wolfs ijzig kalm en schuift de bal door de benen van de keeper. 1-1. De thuisploeg kwam er nauwelijks nog aan te pass en Esscheboys probeerde op voorsprong te komen. Dit lukte uiteindelijk in minuut 75. Nadat de keeper van de thuisploeg uitglijdt bij de uittrap en genoodzaakt is de bal nog een keer te raken, krijgt Esscheboys op zo’n 7 meter afstand van het doel een indirecte vrijetrap. Julio van Ginkel legde de bal breed en Tim van Velthoven schoot de bal kiezelhard in het dak van het doel. 1-2. Hierna ging de thuisploeg achterin één op één spelen, maar creëerde hierdoor niet echt kansen. Het mocht zelf van gelukspelen dat Esscheboys spelers Julio van Ginkel en Luuk van Velthoven het vizier meermaals niet op scherp hebben staan en waardoor het 1-2 blijft. De overwinning kwam dan ook niet echt in gevaar, ondanks dat de scheidsrechter wel heel lang door liet spelen. Uiteindelijk werd er toch afgefloten en won Esscheboys op basis van de 2e helft terecht van OSC’45 met 1-2.

Een knappe overwinning dus voor Esscheboys. Na een zeer zwakke eerste helft, herstelde het zich uitstekend en won het verdiend. Aankomende zondag staat de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Esscheboys speelt dan thuis tegen RKKSV, deze wedstrijd begint om 14:00 uur