Stuur uw sport & nieuws berichten in naar    www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws         www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        Stuur uw sport & nieuws berichten in naar        www.boxteldigitaal.nl     voor al uw sport & nieuws        
 
 


Boxteldigitaal
sport
&
nieuws

 

 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

 

Nulandia 1 - Essche Boys 1
 

 

Esscheboys verliest bij koploper Nulandia

In een wedstrijd waarin beide ploegen de nodige kansen wisten creëeren, was zondag 27 oktober de thuisploeg het meest effectief en werd het uiteindelijk 5-1 voor de gastheren.

Esscheboys begon wat afwachtend aan de wedstrijd, dit was ook de tactiek. Nulandia probeerde met veel positie wisselingen dreigend te worden, maar dat lukte niet. In de 9e minuut was het plots 1-0: keeper Bart Spooren schoot de bal tegen de handen van de spits van Nulandia, die de bal teruglegde op de vrijstaande aanvaller. De scheidsrechter nam de handsbal niet waar, maar het was zuiver hands. Esscheboys had in minuut 15 met een snel antwoord kunnen, misschien wel moeten komen; Na goed voorbereidend werk van Luuk Wolfs wist Lars van Wanrooij de bal niet in het doel te krijgen. Meteen uit de counter scoorde Nulandia de 2-0. Direct hierna was Esscheboys dicht bij de aansluitingstreffer: maar de keeper van Nulandia had een katachtige reactie in huis op een inzet van dichtbij van Pim Laansma. Uit de counter die hierop volgde was Nulandia wel weer trefzeker na zwak verdedigen kon de aanvaller zo in de korte hoek schieten. 3-0. In de Fase hierna wist Esscheboys na een aantal prima kansen voor Julio van Ginkel en Luuk Wolfs steeds niet te scoren. Nulandia wist dit voor Rust nog wel twee te doen. De ruststand was dan maar liefst 5-0. Esscheboys moest nu vrezen voor een enorme afstraffing en de schade na rust beperken.

Na rust begon Esscheboys een stuk sterker dan Nulandia en in minuut 50 resulteerde dit in een mooi doelpunt van Lars van Wanrooij. 5-1. Esscheboys probeerde meer doelpunten te maken, maar de kansen waren niet besteed aan Luuk van Velthoven, Lars van Wanrooij, Luuk Wolfs en Julio van Ginkel. Nulandia schoot alleen op de de paal en belandde een ‘verdwaalde’ bal vanaf de zijkant op de deklat. De wedstrijd krabbelde langzaam naar het eind en na 90 minuten spelen won Nulandia met 5-1 van Esscheboys

Esscheboys gaf de doelpunten te makkelijk weg en deed veel te weinig met de kansen die het kreeg. Waar het met rust 2-2 had kunnen, misschien wel moeten staan, stond het nu op een kansloze achterstand van maar liefst 5-0. Na de rust creëerde Esscheboys ook voldoende kansen en maakt e het uiteindelijk 1 doelpunt. De uitslag van 5-1 is dan ook wel redelijk geflatteerd.

Aankomende zondag speelt Esscheboys een belangrijke thuiswedstrijd tegen HHC, deze wedstrijd begint om 14:00.uur


Auteur Tim van Velthoven
Meer Essche Boys voetbal nieuws >>>>


27-10-2019
 
 
Nulandia 1 - Essche Boys 1
archief foto
 
 
 

Blijf op de hoogte van sport & nieuws en volg www.boxteldigitaal .nl op instagram, twitter of like ons via facebook 

 
 

 

 

 
  
 

 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
copyright © www.boxteldigitaal .nl (hoby)