&

Essche Boys 1 - VCB 1

Esscheboys en VCB komen niet tot scoren.

In een wedstrijd in de onderste regionen van de competitie speelden zondag 1 december Esscheboys en VCB met 0-0 gelijk, waar Esscheboys de wedstrijd voor de rust zeker had moeten beslissen.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend en het was goed te zien dat ze allebei niet wilden verliezen. Het was echter Esscheboys dat voldoende kansen kreeg om te scoren: Robin van Beek kreeg het tot 2 keer toe niet voor elkaar om de keeper in een 1 tegen 1 situatie te passeren. Esscheboys bleef op zoek gaan naar een doelpunt en weer was het Robin van Beek die er dicht bij was in de 25e minuut; na een mooie actie krulde hij de bal net voorlangs vanaf rand strafschopgebied. VCB werd af en toe dreigend in de omschakeling, maar echt gevaarlijk werden ze niet. De grootste kans voor Esscheboys kwam in minuut 35; Robin van Beek gaf de bal vanaf rechts goed voor, maar de vrijstaande Luuk Wolfs wist de bal zo’n 2 meter van het doel niet binnen te schieten. VCB kreeg op slag van rust nog een behoorlijke kans, maar in een scrimmage kregen ook zij de bal niet in de goal. 0-0 was dan ook de ruststand

Na de rust werd er van beide kanten slordig omgegaan met de ruimtes die vrij kwamen. Esscheboys probeerde het wel, maar kwam niet tot echt grote mogelijkheden en het moest daarbij waken voor de gevaarlijke uitbraken van de bezoekers. De wedstrijd krabbelde langzaam naar het einde en in de 70e minuut kwamen de bezoekers uit het niets bijna op voorsprong, maar deze inzet werd op knappe wijze van de lijn gehaald door Pim Laansma. Diezelfde Pim Laansma had Esscheboys in de 90e minuut de overwinning kunnen schenken, echter schoot hij in vrijstaande positie net voorlangs. Dit was de laatste kans van de wedstrijd. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en eindigde deze wedstrijd in 0-0 gelijkspel.

Esscheboys had voor de zeker moeten scoren, maar VCB is door dit gelijkspel niet dichterbij gekomen op de ranglijst. Dit wilde de thuisploeg ook zeker voorkomen, maar het gelijkspel blijft zuur. Volgende week speelt Esscheboys wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. In Den Bosch is OSC’45 dan de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur