&

HRC `14 1 - Essche Boys 1

Essche boys wint overtuigend bij HRC’14 kans op promotie

Essche boys wint overtuigend bij HRC’14 en kan volgende week promoveren naar de 4e klasse.
Op een snikhete dag en zeer slecht veld heeft Esscheboys zichzelf een uitstekende dienst bewezen. De ploeg uit Esch was vooral voor rust heer en meester en won uiteindelijk dik verdiend in Hurwenen. 0-3.

Esscheboys begon goed aan de wedstrijd en was veel feller aan de wedstrijd begonnen dan HRC’14. In echt grote kansen resulteerde dat niet. De thuisploeg was met een afstandsschot, recht in de handen van keeper Bart Spooren, de ploeg die het eerste speldenprikje uitdeelde. Hierna was het de beurt aan Esscheboys maar een goede voorzet van Luuk Wolfs kon door Robin van Beek niet afgemaakt worden. Even later was het Robin van Beek die Luuk Wolfs alleen voor de keeper zette, echter kon de keeper nog net redding brengen. Esscheboys bleef de bovenliggende partij en HRC’14 kwam er eigenlijk niet echt aan te pas. En rond minuut 15 kreeg Esscheboys loon na werken. Dennis Vorstenbosch zette Robin van Beek met werkelijk een geweldige pass vrij voor de keeper, Robin hield de rust en schoot beheerst binnen. 0-1. Even was de thuisploeg uit het niets dicht bij de 1-1, maar de spits hield een vrijetrap van een medespeler knullig tegen. Even later in ongeveer minuut 25 verdubbelde Esscheboys de voorsprong. Een vrijetrap rond de middellijn werd door Tim van Velthoven ingebracht op de vrijstaande Dennis Vorstenbosch, die het overzicht behield en de bal met zijn hoofd panklaar legde voor de vrijstaande Robin van Beek. 0-2. De comfortabele voorsprong had voor rust nog comfortabeler kunnen zijn, maar Robin van Beek was net te laat bij de bal om een hattrick te voltooien. Net voor de rust kreeg de thuisploeg echter de mogelijkheid om de achterstand te verkleinen; na een vermeende handsbal van Rob van Rooij in de eigen zestien, besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. De penalty werd echter knap gered door Bart Spooren. De ruststand was dan ook 0-2.

Na de rust was het de thuisploeg dat feller begon aan de 2e helft, maar Esscheboys behield de controle vrij eenvoudig en gaf nauwelijks kansen weg. Esscheboys was daarentegen wel dreigend in de counter. Halverwege de 2e helft ging HRC’14 één op één spelen achterin en hierdoor kreeg het wel één grote kans echter kreeg de spits de bal er opmerkelijk genoeg niet in. Het geloof bij de thuisploeg groeide daardoor een beetje, maar het was Esscheboys dat het duel besliste in de 85e minuut, waar dat eerder had moeten gebeuren; Stef van weert zette Pim Laansma met een mooie pass vrij voor de keeper en die schoof de bal knap langs de keeper. 0-3. Hiermee was het verzet van de thuisploeg gebroken en krabbelde de wedstrijd naar het einde. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en boekte Esscheboys een dik verdiende zege.

Volgende week speelt Esscheboys de finale om promotie naar de 4e klasse, de tegenstander is dan OSC’45. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Avanti in Schijndel. De wedstrijd staat gepland op 2e pinksterdag (10 juni) en begint om 14;00. Alle support is welkom, zodat Esscheboys mogelijk kan maken, wat aan het begin van het seizoen onmogelijk werd geacht.

Auteur : Tim van Velthoven