&

Gloria UC 1 - Essche Boys 1

Esscheboys neemt de drie punten mee naar Esch

Zondag 9 december stond voor Esscheboys een uitwedstrijd tegen Gloria UC op het programma. Gloria UC stond 4e en Esscheboys begon als nummer 5 aan de wedstrijd. De opdracht voor Esscheboys was duidelijk de achterstand verminderen. Ondanks alle regen ging de wedstrijd toch “gewoon” door.

Op een glad veld begon Esscheboys aardig aan de wedstrijd en was het een kwartier lang de bovenliggende partij zonder dat het echt grote kansen kreeg. Wel waren een aantal dreigende uitbraken. Na een kwartier nam Gloria UC de wedstrijd over en kwam Esscheboys onder druk te staan. Gloria UC kreeg twee grote kansen maar Frits Hermes keerde knap een inzet vanaf de zijkant en de spits van Gloria UC mikte in kansrijke positie te hoog. Toch was het Esscheboys dat op voorsprong kwam. Een lange bal van achteruit werd door de linksback van de thuisploeg verkeerd ingeschat en de mee opgekomen Cas den Ouden ging alleen op de keeper af en legde de bal breed op Dennis Vorstenbosch die knap afrondden, 0-1. Esscheboys hield deze stand vast tot aan de rust.

Na de rust maakte Gloria UC de dienst uit, Esscheboys moest zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Na ongeveer zestig minuten had de thuisploeg de gelijkmaker moeten maken, maar op een of andere manier ging de bal er niet, mede doordat Julio van Ginkel de bal knap van de doellijn afhaalden. Aan de andere kant redde de keeper van Gloria UC zeer knap op harde knal van Tim van Velthoven. Gloria UC bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker en Esscheboys bleef alleen dreigend in de omschakeling alleen was het slordig in de eindfase. In zeventigste minuut viel de terechte 1-1: een scherp aangesneden voorzet werd in tweede instantie binnen gewerkt. De thuisploeg ging vol voor de 2-1 en was ook dreigend, maar het was Esscheboys dat in de 83e minuut keihard toesloeg. Een vrijetrap van Tim van Velthoven werd bij de tweede paal binnengetikt door Rudi van Gemert, 1-2. De zege kwam niet meer in gevaar en Esscheboys nam de drie punten mee naar Esch.

Volgende week speelt Esscheboys haar laatste wedstrijd van het jaar thuis tegen koploper Ollandia.