&

Essche Boys 1 - vv LSV 1

Essche Boys wint derby van vv LSV

Essche boys heeft de eerste wedstrijd na de winterstop winnend afgesloten; LSV werd thuis verslagen met 3-0.  De thuisploeg begon afwachtend aan het duel en liet het balbezit aan LSV. Essche boys loerde op foutjes in de opbouw van LSV.

Na ongeveer 10 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, een fout werd genadeloos afgestraft; Dennis Vorstenbosch lanceerde Luuk Wolfs met een prachtige pass en Luuk Wolfs faalde niet, 1-0. LSV kreeg ook wat kansen, alleen de Essche keeper was steeds een sta in de weg. Het spelbeeld bleef hetzelfde en na weer een fout in de opbouw bij LSV ging Luuk Wolfs weer alleen op de keeper van LSV af, dit keer schoot hij voorlangs. Voor de rust werd er niet meer gescoord en bleef het 1-0 voor de thuisploeg.

Na de rust probeerde LSV gelijk te maken maar echt gevaarlijk werden ze niet. Essche boys was gevaarlijk via de counter en halverwege de 2e helft leidde zo’n gevaarlijke counter tot de 2-0. Dennis Vorstenbosch bereikte Robin van Beek met een lange bal en die lobte de bal beheerst over de keeper heen. LSV ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wederom in de omschakeling was het Essche boys dat scoorde. Weer was het Dennis Vorstenbosch die een assist noteerde. Weer een lange bal van achteruit werd mooi afgerond door Rick van Kasteren 3-0. Van Kasteren die na een zware blessure van ongeveer anderhalf jaar zijn competitierentree maakte en dus meteen trefzeker was, mooi voor hem en voor de club. Verder dan 3-0 kwam de thuisploeg niet, waardoor het een verdiende zege boekte op LSV.

Volgende week speelt Essche boys een belangrijke thuiswedstrijd tegen Tuldania. De wedstrijd begint om 14:00 uur.