&

Essche Boys 1 - vv Irene 1

Dikverdiende overwinning voor Esscheboys op vv Irene .

Zondagmiddag 2 december stond voor Essche boys de thuiswedstrijd tegen vv Irene op het programma. Deze wedstrijd werd verdiend met 2-1 gewonnen door de thuisploeg.

Essche boys begon slap aan de wedstrijd en speelde een slechte eerste helft. De thuisploeg creƫerde nauwelijks kansen en vv Irene was gevaarlijk uit de counters. Vv. Irene kwam dan ook verdiend op voorsprong: na slordig balverlies lag de linkerkant helemaal open en na een voorzet kon de spits van Irene de bal inkoppen 0-1. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust was het meteen raak voor de thuisploeg: uit een vrijetrap kopte Rudi van Gemert nog tegen de paal, maar de rebound was voor Stein van Kasteren, 1-1. Dit gaf Essche boys energie en het drukte door, maar ondanks een aantal zeer goede kansen bleef het heel lang 1-1, maar Essche boys bleef geloven in een overwinning en drukte Irene steeds verder achteruit. Dit resulteerde uiteindelijk in de dik verdiende voorsprong: na een mooie aanval eindigde de bal bij Dennis Vorstenbosch die het overzicht behield en Rudi van Gemert een niet te missen kans, 2-1. Ondanks een aantal goede kansen wist de thuisploeg er geen meer te maken, maar de dik verdiende zege kwam niet meer in gevaar.

Volgende week speelt Essche boys een uitwedstrijd tegen Gloria UC.