&

Essche Boys 1 - SVG 1

Esscheboys wint thuis van directe concurrent SVG

Voorafgaand aan de wedstrijd zondag 12 mei was Essche boys de nummer 6 van de ranglijst.  SVG de nummer 4 van de ranglijst, welke recht geeft op nacompetitie voor promotie. Bij winst zou Essche boys weer de nummer 4 zijn, een belangrijke wedstrijd dus. In een spannende wedstrijd trok Essche boys op basis van wilskracht verdiend aan het langste eind. De thuisploeg won uiteindelijk met minimaal verschil. 1-0.

Meteen vanaf de aftrap waren de intenties van de thuisploeg duidelijk, namelijk winnen. Essche boys begon fel en won bijna alle duels en was op die manier veel sterker dan SVG. Zonder echt gevaarlijk te worden voetbalde Essche boys prima en werd SVG zo nu en dan overlopen, maar was het wachten op echt grote kansen. Zo was Rudi van Gemert dichtbij de openingstreffer, maar zijn vrijetrap vloog net naast. Aan de Andere kant werd SVG niet tot nauwelijks gevaarlijk, doordat Essche boys georganiseerd en geconcentreerd verdedigde. Net voor Rust werd het bijna 1-0, nadat de keeper de bal los liet kon Stein van Kasteren bijna profiteren, maar de keeper herstelde zijn fout goed. Zo werd er dus niet gescoord in de eerste helft en was de ruststand dus 0-0.

Na de rust kwam Essche boys meteen in de problemen, ineens was het SVG dat de dienst uit maakte en nu was het Essche boys dat zich vooral moest beperken tot verdedigen. Essche boys kwam steeds meer in de verdrukking en mede door Essche boys keeper Bart Spooren en doordat het vizier van de SVG spelers niet op scherp stonden bleef het 0-0. Na een uur spelen stond het plots 1-0; na een spaarzame, maar een zeer goede counter was het Lars van Wanrooij die Robin van Beek met een sublieme pass alleen voor de keeper zette. De keeper kon in eerste instantie nog redden, maar op de rebound van Pim Laansma had hij geen antwoord. Ineens kantelde de wedstrijd weer en was het Essche boys dat weer sterker werd. SVG ging opzoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg was veel gevaarlijker in de counter en had wedstrijd meerdere malen kunnen beslissen. SVG kreeg nog een vrijetrap maar deze vloog tot ieders opluchting over. En weer uit een counter maakte Cas den Ouden bijna het mooiste doelpunt van het seizoen; hij kreeg de bal op de hoek van “de 16”, zag de keeper iets te ver voor zijn doel staan en schoot de bal heel bekeken over de keeper heen, echter was het helaas de lat die redding bracht. Achteraf had Den Ouden hem beter terug kunnen leggen op de vrijstaande Robin van Beek. Na ongeveer 10 minuten blessure tijd vond de scheidsrechter het genoeg en won Essche boys op basis van de eerste helft en laatste halfuur verdiend van SVG en is weer de trotse nummer 4 van de ranglijst.

Volgende week speelt Essche boys om 14;30 bij hekkensluiter FC drunen een belangrijke wedstrijd, want bij winst doen ze uitstekende zaken in de strijd om plek 4. Alleen zal Essche boys op haar hoede moeten zijn, want wedstrijden tegen de ploegen onderaan de ranglijst zijn dit seizoen niet altijd een succes gebleken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee in deze!!