&

Essche Boys 1 - Gloria UC 1

Esscheboys speelt doelpuntloos gelijk tegen Gloria UC.

Zondag 14 april heeft Esscheboys in een matige wedstrijd niet weten te winnen ondanks een aantal prima mogelijkheden in de eerste helft. In de tweede helft had de thuisploeg het wat lastiger en was Gloria UC iets beter.

Esscheboys begon fel aan de wedstrijd en ging opzoek naar de openingstreffer, maar Gloria UC bood prima tegenstand. Esscheboys kreeg wel prima kansen om op voorsprong te komen, maar deze kansen waren niet besteed aan de aanvallers van Esscheboys. Gloria UC begon wat brutaler te worden, maar tot kansen leidde dit niet. Het enige wapenfeit die de gasten hadden was een afstandsschot recht in de handen van Esscheboys keeper Bart Spooren. Vlak voor rust had Esscheboys op voorsprong moeten komen. Na goed voorbereidend werk van Luuk Wolfs werd de bal door alles en iedereen gemist en viel de bal voor Rudi van Gemert, maar hij schoot jammerlijk tegen een been van de tegenstander aan. Met 0-0 gingen beide ploegen rusten.

Na de rust was Gloria wat sterker, zonder dat het echte kansen wist te creëren. Esscheboys kwam er nauwelijks nog uit en moest zich vooral beperken tot verdedigen, dat prima lukte. Want ook onder druk van de tegenstander gaf Esscheboys nauwelijks kansen weg. In minuut 65 was er wel een goede uitbraak van Esscheboys. Luuk wolfs kreeg op links de bal, passeerde twee man van de tegenstander en kwam in kansrijke positie om te scoren, echter schoot hij net voorlangs. In minuut 72 moest Esscheboys verder met een man minder. Tim van Velthoven maakte in de ogen van de scheidsrechter een overtreding op de makkelijk vallende, maar wel doorgebroken speler van Gloria UC en moest gaan douchen. Opeens moest Esscheboys de 0-0 koesteren. Maar in minuut 78 moest ook Gloria UC verder met tien man. De aanvaller van Gloria UC maakte een natrappende beweging vond de scheidsrechter, maar ook dit keer was dat te zwaar gestraft. Met tien tegen tien krabbelde de wedstrijd naar het einde en werd er niet meer gescoord.

Volgende week speelt Esscheboys op Paasmaandag uit bij de trotse nummer vier VV. Irene de wedstrijd start om half 3. Esscheboys zal er alles aan doen om Irene weer voorbij te gaan op de ranglijst.