&

EDN`56 1 - Essche Boys 1

Essche boys moet tevreden zijn met een punt

Op zondag 28 april mocht Essche Boys aantreden tegen EDN uit Haghorst. In de thuiswedstrijd werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen een fysiek sterke ploeg. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op zonder dat er echt grote kansen werden gecreëerd, Rudi van Gemert zijn schot werd van richting veranderd waardoor de keeper op het verkeerde been stond maar helaas rolde de bal voor goal langs.

EDN kopte een bal op het dak van de goal en kreeg vele corners die verder voor weinig gevaar zorgden. Voor Essche boys schoot Robin van Beek in kansrijke positie helaas naast de goal. Na ongeveer een half uur kreeg EDN de kans op de 1-0, maar hun spits faalde oog in oog met Essche keeper Bart Spooren.

Vijf  minuten voor rust kwam Essche boys dan toch op voorsprong een goed genomen corner werd door de geheel vrijstaande Rudi van Gemert hard binnen gekopt. Lang kon Essche boys niet van deze voorsprong genieten, Essche boys kreeg de bal niet goed weg uit de eigen zestien en de linksbuiten gaf de bal voor op de spits die knap de 1-1 binnen werkte achter zijn standbeen langs.
In de rust werd erop gehamerd dat Essche boys feller moest zijn en meer duels moesten gaan winnen. Echter was hier niet erg veel van te zien de tweede helft. EDN won meer duels en was ook een aantal keer erg dicht bij een voorsprong, in kansrijke positie schoten de voorwaartse van EDN vaak naast of tegen de sterk keepende Bart Spooren aan. Toch kreeg Essche boys nog een levensgrote kans op de 1-2 voorsprong. Na een goed aanval met Stef van Weert en Robin van Beek schoot laats genoemde vanaf rand 16 tegen de vuisten van de keeper aan, de terug gekomen bal werd daarna helaas weer tegen de keeper aangeschoten door Luuk Wolfs.
Esscheboys was blij toen de scheidsrechter naar 90 minuten affloot en doet mede door het terug trekken van de White boys uit de competitie goede zaken voor de 4de plek.

Esscheboys speelt volgende week om 14:30 uit tegen OVV en zal er alles aan gaan doen om de komende wedstrijden de 4de plek op de ranglijst vast te houden.

Auteur : Tim van Velthoven