&

RKSV Boxtel 1 - Essche Boys 1

Essche Boys wint de derby in en tegen Boxtel

Zondag 17 december stond de derby RKSV Boxtel - Essche Boys op het programma. Deze 2 clubs kwamen elkaar voor het laatst tegen in het seizoen 2012/2013. Toen nog uitkomend in de 3e klasse, maar nu zijn ze een klasse lager te vinden.

Na het eerste fluitsignaal waren de intenties van RKSV Boxtel duidelijk. Ze zetten Essche Boys snel vast en probeerde zo een snelle voorsprong te forceren. RKSV Boxtel had meer balbezit, maar creëerde weinig tot geen kansen. Ze kregen veel corners die gevaar opleverde maar het resulteerde niet in een doelpunt. Essche Boys werd ver terug gedrongen en was bij bal bezit onrustig. Desondanks kregen ze wel de beste kansen. Na een goede actie van Marco den Ouden werd Yannic van Gerven diep gestuurd en schoot met links op de paal. Een paar minuten later werd Robin van Beek diep gestuurd. Zijn lob met links stuiterde rakelings langs de paal waardoor het 0-0 bleef. RKSV Boxtel bleef op zoek gaan naar hun eerst echte kans en die kwam er vlak voor rust. De bal kwam via een aanval door het centrum uiteindelijk bij de rechtsbuiten terecht, vanuit een lastige hoek kon hij de bal op goal schieten, maar keeper Bart Spooren redde keurig. Hierdoor was de ruststand 0-0.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. RKSV Boxtel had de bal, maar creëerde weinig kansen. Ze moesten het vooral van afstandsschoten hebben die weinig moeite opleverde voor de Essche keeper. Essche Boys bleef gokken op de gevaarlijke counters. 10 minuten na rust was het Essche Boys die de voorsprong nam. Rudi van Gemert stuurde met een steekpass Robin van Beek diep, maar kon net niet bij de bal om hem langs keeper Tommy Verhagen van RKSV Boxtel te schieten. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de meegelopen Yannic van Gerven terecht en kon hij (in zijn 350e officiële wedstrijd voor Essche Boys) de bal in een lege goal schuiven. Hierdoor kwam Essche Boys op een 0-1 voorsprong. In het vervolg ging RKSV Boxtel steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Een slalom van de spits van RKSV Boxtel in de zestien van de Essche Boys leverde de grootste kans op, maar zijn schot vanaf 12 meter vloog over de vanghekken. Marco den Ouden had na een schitterende actie in de 80ste minuur het duel op slot kunnen gooien. Op de linkse flank versnelde hij langs zijn tegenstander en passeerde nog een verdediger op de zestien, maar helaas ontbrak de nauwkeurigheid in de afwerking. Ook een kanonskogel van Dennis Vorstenbosch werd goed gepareerd door Tommy Verhagen, waardoor RKSV Boxtel hoop mocht houden om in ieder geval minimaal een punt binnen te slepen. Essche Boys ging steeds compacter spelen en RKSV Boxtel bleef aandringen. In de 86e minuut werd 1 van de weinige mogelijkheden van RKSV Boxtel, een vrije trap aan de rand van de 16, goed tegengehouden door keeper Bart Spooren. Ondanks de druk van RKSV Boxtel gaf de verdediging van Essche Boys geen krimp. Na 4 minuten blessuretijd vond scheidsrechter van den Wildenberg het genoeg en floot voor het einde. Hierdoor heeft Essche Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen en bezet het de 12e positie op de ranglijst.

Zondag 28 januari speelt Essche Boys de eerste wedstrijd na de winterstop. Ze spelen dan thuis tegen Stiphout Vooruit. Aanvang wedstrijd 14.00 uur.