&

Essche Boys 1 - OSC`45 1

Essche Boys wint bekerwedstrijd van OSC '45

Na een dikke nederlaag tegen Engelen had Essche Boys iets goed te maken tegen vijfdeklasser OSC '45.Essche Boys startte scherp en dit resulteerde binnen 10 minuten in een 2-0 voorsprong voorde thuisploeg. Een crossbal van Ken van Wanrooij werd verkeerd ingeschat door de verdediging van OSC '45 waarna Marco den Ouden de turbo erop gooide richting de keeper en beheerst de 1-0 binnenschoot.

Vijf minuten later profiteerde Essche Boys van onoplettendheid van OSC '45. Een snel genomen corner door Marco den Ouden werd licht getoucheerd door Yannic van Gerven waardoor de bal bij de 2e paal kwam en Robin van Beek kon binnentikken. Essche Boys en OSC '45 kregen beide een aantal kansen, maar deze werden niet verzilverd. Vijf minuten voor de rust kwam Essche Boys zelfs bijna op 3-0. Een ouderwetse scrimmage werd niet om getoverd tot een doelpunt. Hierdoor was de ruststand 2-0

Na rust ging OSC '45 op jacht naar de aansluitingstreffer en drongen ze Essche Boys terug. OSC ' 45 kreeg een aantal schietkansen, maar deze miste precisie. Na 67 minuten was het wel raak. Essche Boys kon de bal niet goed verwerken, waarna de aanvaller van OSC '45 van dichtbij de 2-1 kon maken. OSC '45 bleef aandringen, waardoor Essche Boys meer ruimte kreeg voor de tegenstoot. Helaas bleef een 3e goal uit, waardoor OSC '45 op de gelijkmaker bleef hopen. Ondanks de druk van OSC '45 bleef de defensie van Essche Boys stand houden en 3 minuten voor tijd viel de bevrijdende 3-1. De goed genomen corner van Marco den Ouden werd door de goed vrijgelopen Yannic van Gerven keurig binnengekopt. Een kopie van vorige week. Na deze treffer kwam de overwinning niet meer in gevaar en won Essche Boys de wedstrijd.

Zondag 17 september speelt Essche Boys de 3e bekerwedstrijd thuis tegen VCB. Aanvang 14.00 uur.