&

Essche boys 1 - Mariahout 1

Essche Boys verliest haar openingswedstrijd van Mariahout

Sinds het seizoen 2013/2014 heeft Essche Boys de openingswedstrijd van de competitie niet gewonnen. Afgelopen zondag 24 september werd deze reeks helaas voortgezet tegen vv Mariahout. Essche Boys begon voortvarend en kwam al na 2 minuten op voorsprong door Rick van Kasteren. Hij werd diep gestuurd, doordat Dennis Vorstenbosch een vrije trap snel nam, en werkte keurig af. Tien minuten later werd de gelijkmaker gemaakt, nadat de bal uit een corner via via achter doelman Bart Spooren verdween. Na 32 minuten maakte Rick van Kasteren zijn 2e goal van de wedstrijd. Na een goede interceptie van Pim Laansma kwam de bal bij Yannic van Gerven terecht. Hij stuurde Rick diep en beheerst schoof hij de 2-1 binnen.

Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft begon Essche Boys zwak en Mariahout wist ervan te profiteren. Na onoplettendheid in de verdediging van Essche Boys kon Mariahout 1 op 1 richting de goal van Essche Boys. De bal werd breed gelegd maar de meegelopen speler Tim Barten schoot vanaf 5 meter op de paal. 30 seconden later lag de bal alsnog in het net na de volgende aanval van Mariahout en scoorde Tim Barten wel. 10 minuten later kreeg Mariahout een vrije trap aan de buitenkant van de 16 meter. Deze werd scherp genomen door Tim Barten en viel prompt binnen bij de 2e paal. Luttele minuten later werd een steekbal verkeerd ingeschat, doordat de Essche verdediging op de buitenspelval gokte. Mariahout-speler Dennis Veldpaus kreeg hierdoor een vrije doortocht richting de goal en maakte de 2-4. Essche Boys herpakte zich en werd weer gevaarlijker. In de 80ste minuut kwam Essche Boys terug in de wedstrijd. Het was ditmaal Robin van Beek die Rick van Kasteren diepstuurde. Hij kapte zijn man vakkundig uit en schoof de bal met links beheerst in de lange hoek, zijn eerste hattrick in EB1 is een feit. Essche Boys probeerde in de resterende minuten nog een punt te redden. Mariahout kraakte maar bleef overeind en won de openingswedstrijd verdiend.

Zondag 1 oktober speelt Essche Boys uit tegen Bavos uit Bakel. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.